• 2024. gada 25. jūlijs 13:19
  • VS
  • 2

Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Video skaties šeit
```html

Rīgas zinātnieku pētījums Kazdangā

Kā ziņots, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) komanda, vadīta docentes Zanes Grigorovičas, jau otro reizi apmeklēja Kazdangu, lai turpinātu pērnā gada vasarā uzsākto pētījumu par Kazdangas kultūrtelpu. Projekta "Dzīvās kultūras mantojums Kazdangā" mērķis ir izzināt nemateriālo kultūras mantojumu, ieskaitot tradīcijas, zināšanas un amatnieciskās prasmes.

Sašķeltā kopiena un izaicinājumi

Docente Zane Grigoroviča atklāj, ka Kazdanga ir sašķelta kopiena, kas neļauj virzīties uz konkrētiem mērķiem, jo katrs dalībnieks "rušina" savu ceļu. Foruma dalībnieki ir pārliecināti, ka Kazdangas pils ir galvenā vērtība, kas simbolizē uzplaukuma laikus. Tomēr, pēc Grigorovičas domām, nepieciešams jauns un enerģisks cilvēks, kas varētu domāt par reģiona tālāku attīstību.

Kazdangas kultūras nozīme un iedzīvotāju aktīvā līdzdalība

Kazdangas kultūras pasākumu organizatore Inese Birkenfelde uzsver, ka iedzīvotāju atsaucība ir bijusi pārsteidzoša. Viņa stāsta, ka pētījuma laikā tika identificētas Kazdangas būtiskās vērtības, un ir svarīgi izprast reģiona vēsturi un nākotnes priekšlikumus. Birkenfelde uzskata, ka šāds pētījums ir nepieciešams, lai novērtētu tieši Kazdangā dzīvojošo perspektīvu un vēsturi.

Secinājumi un nākotnes redzējums

Dalībnieki secina, ka ir nepieciešams plašāks skatījums uz Kazdangu un tās iedzīvotājiem, lai novērtētu apkārtējo vidi, tās burvību un nozīmīgumu. Grigoroviča uzsver, ka ir svarīgi izpētīt, kā Kazdanga ir attīstījusies vēsturiski un kādas jaunas idejas varētu rasties nākotnē, lai iedrošinātu lokālo kopienu virzīties uz priekšdienām.

Video ieskats

Vienlaikus ar pētījumu tiek izstrādāta video dokumentācija, kurā var redzēt Kazdangas kultūras dzīvi un iedzīvotāju veikumu, kas sniedz plašāku ieskatu par šī reģiona bagātīgo kultūras mantojumu.

```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas