"Rimi" Olimpiskā centra sāga: Pašvaldības Sporta komisija aicina apturēt grozījumus par zemes nomas maksuSabiedrība/Citi
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 9. oktobris 16:29
  • Delfi
  • 9

"Rimi" Olimpiskā centra sāga: Pašvaldības Sporta komisija aicina apturēt grozījumus par zemes nomas maksu

Rīgas domes Sporta komisijas lēmums

Rīgas domes Sporta komisija šodien pieņēma svarīgu lēmumu, pieprasot Finanšu ministrijai pagarināt pārejas periodu attiecībā uz grozījumiem Ministru kabineta noteikumos par publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesībām. Šī iniciatīva ir īpaši aktuāla saistībā ar Rimi Olimpiskā centra projekta attīstību un finansēšanu.

Aicinājums apturēt grozījumus

Komisija aicina šo grozījumu īstenošanu apturēt, uzsverot, ka tas var negatīvi ietekmēt sporta infrastruktūras attīstību Rīgā. Rīgas vicemēra Edvarda Ratnieka padomniece Elīna Balode uzsvēra, ka ir vajadzīga skaidra stratēģija, lai nodrošinātu ilgtspējīgu sporta attīstību pilsētā.

Ietekme uz sporta attīstību

Grozījumi, ja tie tiks pieņemti, var radīt ievērojamas grūtības sporta objektiem, kas jau šobrīd cenšas pielāgoties jauniem tirgus apstākļiem. Rimi Olimpiskā centra nākotne ir atkarīga no stabilas un saprotamas zemes nomas politikas, kas veicina sporta objektu uzturēšanu un uzlabošanu.

Sabiedrības reakcija

Šī situācija jau izsaukusi plašu sabiedrības interesi un diskusijas, jo daudzus uztrauc, kādi būs nākamie soļi. Sporta entuziasti un amatu pārstāvji aicina valdību ieklausīties viņu viedoklī un nodrošināt nepieciešamo atbalstu sporta attīstības projektiem.

Nākamie soļi

Tuvākajā laikā Sporta komisijai būs jāturpina aktīvs dialogs ar Finanšu ministriju, lai panāktu pozitīvas izmaiņas un garantētu Rimi Olimpiskā centra ilgtspējīgu attīstību. Pašvaldības vadība cer, ka tiks uzklausītas viņu bažas un veiktas nepieciešamās korekcijas noteikumos, kas garantēs sporta infrastruktūras turpināšanu un attīstību Rīgā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas