• 2024. gada 3. jūnijs 12:45
  • Delfi
  • 19

Rinkēvičs mudina savlaicīgi informēt par izmaiņām nodokļos

Rinkēvičs mudina savlaicīgi informēt par izmaiņām nodokļos

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikšanās laikā ar finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV) mudinājis savlaicīgi informēt par 2025. gada budžeta gatavošanas gaitu un plānotajām izmaiņām nodokļos.

Svarīga saruna par ekonomikas attīstību

Tikšanās laikā tika pārrunāta ne tikai nākamā gada budžeta izstrāde, bet arī plašāka ekonomikas attīstība. Rinkēvičs pauda nozīmību laicīgi informēt sabiedrību par plānotajām izmaiņām nodokļos, lai uzņēmumi un iedzīvotāji varētu sagatavoties un pielāgoties jaunajai situācijai.

Vajadzība pēc stabilitātes un paredzamības

Rinkēvičs un Ašeradens vienojās, ka ir svarīgi nodrošināt fiskālo stabilitāti un nodokļu politikas paredzamību, lai veicinātu uzņēmējdarbību un ekonomikas izaugsmi. Lai gan pašreizējā situācijā ir daudz nenoteiktības, savlaicīga informēšana par nodokļu izmaiņām var palīdzēt samazināt riskus un radīt labvēlīgu vidi uzņēmējdarbībai.

Sagatavošanās jaunajai nodokļu politikai

Finanšu ministra vadītā grupa ir iesaistījusies 2025. gada budžeta izstrādē un jaunās nodokļu politikas veidošanā. Ar Rinkēviča atbalstu tiks veikti nepieciešamie soļi, lai nodrošinātu efektīvu un taisnīgu nodokļu sistēmu valstī.

Kopā ar sabiedrību tiks strādāts, lai sagatavotos un piemēroties nākamajām nodokļu izmaiņām, kas būs būtisks solis ekonomikas attīstībā un izaugsmē Latvijā.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas