Robežsardze: bēgšanas laikā cietuši četri mikroautobusā vestie migrantiKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 8. oktobris 15:35
  • VS
  • 4

Robežsardze: bēgšanas laikā cietuši četri mikroautobusā vestie migranti

Incidenta fons

Šodien Aizkraukles novadā ir notikusi nozīmīga operācija, kuras laikā tiesībsargi aizturēja nelegālos imigrantus un viņu pārvadātājus. Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts informēja, ka vajāšana sākusies pie robežas Silenē, kur bēgšanas laikā cietuši četri mikroautobusā vestie migranti.

Vajāšanas norise

Vajāšana ir sākusies īsi aiz robežas, Silenes robežkontroles punkta apkārtnē, kad ar viltoto policijas trafarējumu nokrāsotais mikroautobuss uzsāka bēgšanu. Piesaistot Valsts policiju, tiesībsargājošās iestādes izdevās apturēt transportlīdzekli, sašaujot tā riepas. Aizturēto vidū ir vairāki desmiti nelegālo migrantu un divi pārvadātāji, tostarp viens jau iepriekš meklēts vīrietis.

Migrantu ciešanas un medicīniskā palīdzība

Četras personas, kuras nelikumīgi šķērsoja robežu, pēc aizturēšanas ir guvušas miesas bojājumus. Mediķi uzreiz ieradās notikuma vietā un nogādāja cietušos slimnīcā, apliecināja Pujāts. Tiesībsargi izsaka bažas par to, ka šāda veida pārvadāšana apdraud ne tikai migrantu drošību, bet arī citus satiksmes dalībniekus.

Robežsardzes reakcija un nākotnes izaicinājumi

Pujāts uzsvēra, ka šādu incidentu var uzskatīt par nopietnu, ņemot vērā viltoto policijas automašīnu izmantošanu. Viņš atzīmēja, ka valsts austrumu robeža nav simtprocentīgi apsargājama un kādām personām tomēr izdodas iebraukt Latvijā. Lai arī ir ieguldīti lieli resursi robežas stiprināšanā, pilnībā aizsargāt robežu nav iespējams.

Nelegālās imigrācijas tendences

Pujāts arī norādīja, ka pēdējās trīs dienās ir pieaudzis nelegālās imigrācijas spiediens pie Latvijas robežas ar Baltkrieviju. Tāpat ir novērots, ka samazinās imigrantu centieni šķērsot Baltkrievijas-Polijas robežu, kas varētu novest pie jauniem imigrācijas viļņiem Latvijā līdz ziemas sākumam. Tiesībsargājošās iestādes apgalvo, ka šādas iezīmes liecina par atkārtotu situāciju, kāda bija pērn.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas