Rolands Zagorskis-Rolands: Dzīves jēga ir pati dzīveCilvēki, kas iedvesmo
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 4. oktobris 08:03
  • NRA
  • 13

Rolands Zagorskis-Rolands: Dzīves jēga ir pati dzīve

Rolands Zagorskis-Rolands: Dzīves jēga ir pati dzīve

Rolands Zagorskis-Rolands, pazīstams kā viens no izcilākajiem Latvijas teātra un kino aktieriem, ir izteicēji, ka dzīves jēga nav meklējama mērķos, bet gan pašā dzīvē. Viņa vārdi, "Dzīves laikā ir daudz ciešanu, ir sāpes un ir bēdas, bet – dzīve sniedz arī ļoti daudz prieka! Ir tikai jāiemācās prieku paņemt," atklāj viņa dziļo izpratni par cilvēka eksistenci un tās dažādajām emocijām.

Prieks un bēdas: dzīves neizbēgamās sastāvdaļas

Zagorskis-Rolands savā karjerā ir piedzīvojis dažādas emocijas, no skumjām un bēdām līdz prieka un gandarījuma mirkļiem. Viņš uzskata, ka ikviena dzīves pieredze, neatkarīgi no tās patīkamības, ir svarīga un veido cilvēka personību. Aktieris mudina mūs pieņemt visus dzīves aspektus un meklēt tikumu pat vissmagākajās situācijās.

Teātris kā dzīves atspoguļojums

Rolands ne tikai spēlē uz skatuves, bet arī vadīja teātra-džeza klubu "Hamlets", kurā apvienojas māksla un dzīve. Viņš uzskata, ka teātris ir vieta, kur izpausties un atklāt dažādas emocijas, ļaujot skatītājiem identificēties ar personāžiem un viņu pieredzēm. "Teātris ir kā mikrokosms, kas atspoguļo mūsu dzīvi," saka Rolands. "Tajā mēs varam smieties, raudāt un iemācīties kaut ko jaunu."

Secinājums: Pieņemt dzīvi tādu, kāda tā ir

Visbeidzot, Rolands Zagorskis-Rolands aicina ikvienu pieņemt dzīvi ar visām tās grūtībām un priekiem. Viņa filozofija ir skaidra: dzīve ir vērtība pati par sevi, un katrs mirklis, gan labi, gan slikti, ir dzīvots pieredzes vērts. "Jāiemācās prieku paņemt," viņš uzsver, mudinot mūs neesam izmisumā par grūtībām, bet gan atrast gaismu tumsā. Rolanda dzīves gājiens un vārdi ir iedvesmojošs piemērs tam, kā varam dzīvot pilnvērtīgi un ar mīlestību pret dzīvi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas