RTU ekskluzīvi piešķir naudu augstākā līmeņa ierēdņu apmācībai; Batņa: tas bija miljonu projektsIzglītība & Karjera
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 21:15
  • NRA
  • 3

RTU ekskluzīvi piešķir naudu augstākā līmeņa ierēdņu apmācībai; Batņa: tas bija miljonu projekts

RTU piešķir naudu augstākā līmeņa ierēdņu apmācībai

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir uzsākusi ambiciozu projektu, piešķirot līdzekļus augstākā līmeņa ierēdņu apmācībai. Šis projekts, ko izpilddirektors Batņa raksturoja kā "miljonu projektu", ir vērsts uz valsts pārvaldes kvalitātes uzlabošanu, tomēr tā finansējums un plāns ir izsaucis plašas diskusijas un jautājumus sabiedrībā.

Valsts kontroles kritika par pārdesmit miljonu izlietošanu

Valsts kontrole ir izraudzījusies kritizēt plānoto apmācību finansējumu, norādot, ka lielā daļā uzsāktās iniciatīvas varētu atrast lieki iztērētus līdzekļus. Saskaņā ar viņu ziņojumu, nauda, kas iztērēta apmācībām, variē no desmitiem tūkstošu līdz vairākiem miljoniem eiro. Viņu nostāja liecina, ka šādi izdevumi ir bez skaidra plāna un argumentācijas.

Izglītības iestāžu neskaidrība un izšķērdēšana

Piemēram, Valsts kontroles pārstāvji uzsvēruši, ka ar pieaugušo izglītošanu nodarbojas nevis viena, bet divas iestādes, tāpēc šādā sakarā ir grūti pamatot iztērētos 3,6 miljonus eiro. Šo resursu pietiktu, lai apmācītu vēl 3 tūkstošus cilvēku, kas rosinājuši jautājumus par izglītības resursu efektivitāti un nepieciešamību efektivizēt esošo pieaugušo izglītības sistēmu.

Augstskolu reakcija uz plānu

Šis plāns ir radījis arī neskaidrību un neizpratni starp vairākām augstskolām. Kā ziņo raidījums "Nekā personīga", ierēdņu izglītošanas shēmas un to finansējums ir izraisījis satraukumu par to, kā šī nauda tiek tērēta un kādi mērķi tiek sasniegti. Izglītības sektora dalībnieki aicina uz pārdomātu pieeju un skaidru komunikāciju par apmācību programmu mērķiem un rezultātiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas