RTU ekskluzīvi piešķir naudu augstākā līmeņa ierēdņu apmācībaiNekā personīga
Foto un virsraksts: TV3
  • vakar 19:53
  • TV3
  • 27

RTU ekskluzīvi piešķir naudu augstākā līmeņa ierēdņu apmācībai

RTU iniciatīva augstākā līmeņa ierēdņu apmācībai

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir uzsākusi ekskluzīvu programmu naudas piešķiršanai augstākā līmeņa ierēdņu apmācībai. Šis solījums, kas rada sajūsmu vides aizsardzības un reģionālās attīstības jomā, solās sniegt nozīmīgas iespējas valsts iestāžu pārstāvjiem attīstīt savas prasmes un zināšanas.

Finansējums – jautājumu gūzma

Valsts kontrole ir izteikusi bažas par naudas izlietošanas praksi, norādot, ka daži projekti varētu būt bez jēdzīga plāna. Saskaņā ar viņu datiem, summas, kas svārstās sākot no dažiem desmitiem tūkstošu līdz vairākiem miljoniem eiro, rada komplicētu situāciju, kurā viegli var rasties pārtēriņi.

Pārmērīga izglītības iestāžu dublēšanās

Revidenti esot konstatējuši, ka pieaugušo izglītošanu organizē nevis viena, bet divas iestādes, kas rada nevajadzīgu resursu izšķērdēšanu. Saskaņā ar Valsts kontroles aprēķiniem, šādā veidā pārtērēti 3,6 miljoni eiro, kas pietiktu, lai papildus apmācītu vēl trīs tūkstošus cilvēku.

Neizpratne augstskolu starpā

Arī citu augstākās izglītības iestāžu pārstāvji ir pauduši neizpratni par jauno plānu ierēdņu izglītošanai. Plāns, kas paredzēts valsts pārvaldes darbinieku attīstībai, ir izraisījis diskusijas un jautājumus par to, kādas ir tā faktiskās iespējas un vai tas tiešām risina aktuālās problēmas valsts administrācijā.

Apmācības nozīme un nākotnes perspektīvas

Ņemot vērā esošo situāciju, ir skaidrs, ka apmācības ir būtiskas, lai uzlabotu valsts pārvaldi. Jauninājumi un papildus izglītošana var sniegt nepieciešamās zināšanas un prasmes, tomēr jautājums par resursu efektīvu izmantošanu paliek aktuāls. Turpmākie soļi varētu būt nepieciešami, lai nodrošinātu skaidrību un efektivitāti šajā jomā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas