Rudens dārzenis - kolrābis. Kā garšīgi pagatavot kolrābjusDārza dzīve
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 18:03
  • NRA
  • 3

Rudens dārzenis - kolrābis. Kā garšīgi pagatavot kolrābjus

Rudens dārzeņu karalis – kolrābis

Rudens laikā, kad dārzos sāk parādīties ražas, ir laiks iepazīt vienu no veselīgākajiem dārzeņiem – kolrābi. Šis dārzenis, kas izskatās kā sakņu dārzenis, patiesībā pieder pie kāpostu ģimenes, tam ir raksturīga patīkama smarža un unikāla garša, kas atgādina brokoļu stublāju.

Kolrābja īpašības un ieguvumi

Kolrābis ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs. Tas ir bagāts ar vitamīniem, minerālvielām un diētiskajām šķiedrvielām, kas palīdz saglabāt veselību un stiprina imūnsistēmu. Šis dārzenis ir lieliska alternatīva kāpostiem un rāceņiem, un tā lietošana ēdienreizēs var ievērojami uzlabot mūsu ēdienkarti.

Neapstrādāts kolrābis – vienkāršs un garšīgs

Viens no veidiem, kā baudīt kolrābi, ir to izmantot neapstrādātu. Sagrieziet to plānās šķēlītēs vai strēmelēs un pievienojiet dārzeņu salātiem. Jūs varat to apvienot ar burkāniem, pētersīļiem un citiem sezonas dārzeņiem, padarot salātus krāsainākus un garšīgākus. Arī ar nedaudz olīveļļas un citrona sulas colrābja salāti iegūs patīkamu garšu un atsvaidzinošu piegaršu.

Garšīgi pagatavots kolrābis

Kolrābi var pagatavot arī sautētu vai vārītu. Sagrieziet to kubiņos un pievienojiet sautējumiem vai zupām. Viss, kas jums jādara, ir uzsildīt izvēlēto eļļu, pievienot sīpolus un ķiplokus, tad pievienot kolrābi. Pievienojiet garšvielas, piemēram, sāli, piparus un citas pēc izvēles, un sautējiet līdz kolrābis mīkstina.

Kolrāba biezeņi – tradicionālais ēdiens

Vēl viens veids, kā pagatavot kolrābi, ir sagatavot biezeni. Vāra kolrābi līdz mīksti, pēc tam sablenderējiet ar sviestu un krējumu. Šis ēdiens ir lieliska alternatīva tradicionālajiem kartupeļu biezeniem un piemērots pie gaļas ēdieniem. Garšīgā un krēmīgā konsistence noteikti iepriecinās ikvienu.

Secinājumi

Kolrābis ir universāls un veselīgs dārzenis, ko var baudīt dažādos veidos. Vai nu to lietojat neapstrādātu salātos vai gatavojat sautētos ēdienos, kolrābis noteikti atradīs vietu jūsu rudens ēdienkartē. Izmēģiniet to šajā sezonā un baudiet tā garšu un ieguvumus!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas