• 2024. gada 16. septembris 17:54
  • LSM
  • 4

Runājot, lasot, dziedot un repojot – Kuldīgā aizvadīti svētki dzejai

Svētku būtība un mērķis

Kuldīgā aizvadīti svētki dzejai ar akciju "Dzeja pienāk tuvāk", kurā dzeja ir klātesoša visur — uz veļas auklas, tirgus letes, izbraukuma birojā un māju pagalmos. Šo pasākumu mērķis bija tuvināt dzeju cilvēkiem un iepazīstināt ar tās daudzveidību un izpausmēm. "Dzeja nav tikai grāmatās; tā ir arī ikdienas dzīve," uzsver Ieva Benefelde no Skrundas televīzijas.

Dzejas forma un izpausmes

Svētku laikā dzeja tika sajusta, runāta, lasīta, dziedāta un repota. Skanēja dažādi dzejas stili un emocijas, kas ļāva apmeklētājiem piedzīvot dzejnieku darbus jaunā, izsmeļošā veidā. Arī dzejas formas bija dažādas — no klasiskām dzejas lasījumiem līdz modernas repa izpildījumam, ļaujot ikvienam atrast sev tīkamāko izpausmes veidu.

Kopienas iesaistīšanās

Pasākumos aktīvi piedalījās vietējie iedzīvotāji, kas ne tikai klausījās, bet arī paši sniedza dzejas lasījumus. Šādi radoši uzdevumi veicināja kopienas saliedētību un spēju izpaust sevi mākslā. Apmeklētājiem bija iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās, kurās varēja darboties ar vārdiem un radīt savus dzejas darbus.

Kuldīgas dzejas tradīcijas

Kuldīga ir pazīstama ar savu bagātīgo kultūras un mākslas mantojumu, un šie svētki dzejai ir lielisks veids, kā turpināt šīs tradīcijas. Dzejas svētki ne tikai sniedza iespēju izbaudīt dzeju, bet arī veicināja jaunu talantu atklāšanu un norādīja uz dzejas nozīmi latviešu kultūrā.

Nākotnes perspektīvas

Svētki dzejai "Dzeja pienāk tuvāk" neapšaubāmi atstāja skatījumam vērtīgu iespaidu, un organizatori izsaka cerību, ka šāda veida pasākumi turpināsies arī nākotnē. "Mēs vēlamies, lai dzeja kļūst par ikdienas sastāvdaļu ikviena dzīvē," noslēdz Ieva Benefelde, aicinot visus dalīties dzejas burvībā, kas mūs visus vieno.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas