• 2024. gada 25. jūlijs 12:03
  • Delfi
  • 35

Rūpes par Lielvārdes koka pili pārņems pašvaldība

Rūpes par Lielvārdes koka pili pārņems pašvaldība

Ceturtdien, 25. jūlijā, notika Ogres novada pašvaldības domes sēde, kurā deputāti vienbalsīgi pieņēma svarīgu lēmumu saistībā ar Uldevena senlatviešu pili Lielvārdē. Šis lēmums nozīmē, ka pašvaldība uzņemsies atbildību par šī kultūrvēsturiskā objekta saglabāšanu.

Nozīme latviskās identitātes saglabāšanā

Pašvaldības deputāti uzsvēra, ka Lielvārdes koka pili ir ne tikai arhitektūras piemineklis, bet arī simbols latviskās identitātes stiprināšanai Eiropas kultūrtelpā. Pils ir saistīta ar Latvijas vēsturi un tradīcijām, un tās saglabāšana ir būtiska, lai nākamajām paaudzēm nodotu mūsu kultūras mantojumu.

Kultūrvēsturisko objektu attīstība

Ogres novada pašvaldība plāno ne tikai saglabāt pili, bet arī attīstīt to kā nozīmīgu tūrisma objektu. Deputāti paredz, ka pils varētu kalpot kā vieta kultūras pasākumiem, izstādēm un citiem sabiedriskiem notikumiem, kas veicinātu lokālo kultūru un piesaistītu apmeklētājus.

Iesaistīšanās un līdzdalība kopienā

Pašvaldība aicina iedzīvotājus un vietējos uzņēmējus iesaistīties projektā, lai kopīgi strādātu pie Lielvārdes koka pils attīstības un saglabāšanas. Ir plānotas viedokļu apmaiņas un diskusijas, lai vēl labāk saprastu sabiedrības vajadzības un vēlmes attiecībā uz šī unikālā objekta nākotni.

Secinājumi

Ogres novada pašvaldības lēmums par Lielvārdes koka pili ir nozīmīgs solis latviešu kultūras mantojuma saglabāšanā. Ar šo rīcību tiek stiprināta mūsu vēsture un identitāte, vienlaikus veicinot tūrisma attīstību. Pašvaldības apņemšanās rūpēties par šo vēsturisko objketu var kalpot par paraugu citiem novadiem, kas meklē veidus, kā saglabāt un attīstīt savus kultūrvēsturiskos mantojumu priekšmetus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas