• 2024. gada 16. septembris 07:45
  • JAUNS.LV
  • 7

Saeimā iesniegs parakstus par pensiju otrā līmeņa uzkrājumu nesamazināšanu

Indexo iniciatīva par pensiju aizsardzību

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" šodien paziņoja par nozīmīgu soli attiecībā uz pensiju otrā līmeņa uzkrājumu saglabāšanu. Sabiedrība plāno iesniegt Saeimā parakstus, kurus savākuši, lai pievērstu uzmanību nepieciešamībai nesamazināt pensiju otrā līmeņa uzkrājumus. Šī iniciatīva ir dzimusi, ņemot vērā sabiedrības bažas par pensiju sistēmas nākotni un iedzīvotāju nodrošinātību vecumdienās.

Parakstu vākšana un sabiedrības atbalsts

"Indexo" veiktais parakstu vākšanas process norisinājās caur portālu "Manabalss.lv", kas ir platforma, kur ikviens iedzīvotājs var izteikt savu viedokli par svarīgām sociālajām un politiskajām tēmām. Šī iniciatīva guvusi plašu sabiedrības atsaucību, un cilvēki arvien aktīvāk aizstāv savas intereses saistībā ar pensiju uzkrājumiem. "Indexo" norāda, ka pensiju otrā līmeņa fonds ir būtisks instruments, lai nodrošinātu stabilitāti un drošību nākotnē.

Episkās sekas pensiju sistēmai

Pensiju otrā līmeņa uzkrājumu samazināšana varētu radīt nopietnas sekas ne tikai vienam cilvēkam, bet visai sabiedrībai kopumā. Šobrīd Latvijā ir izveidojusies situācija, kad daudzus iedzīvotājus uztrauc ar COVID-19 pandēmiju saistītie ekonomiskie izaicinājumi, kas varētu ietekmēt arī viņu pensionēšanās plānus. Tāpēc "Indexo" uzskata, ka ir ārkārtīgi svarīgi saglabāt šos uzkrājumus un nodrošināt, lai pensiju sistēma varētu sekmīgi darboties.

Aicinājums Saeimai rīkoties

"Indexo" aicina Saeimu ņemt vērā sabiedrības viedokli un nepieļaut pensiju otrā līmeņa uzkrājumu samazināšanu. Nozīmīgais parakstu skaits ir skaidrs signāls, ka Latvijas iedzīvotāji ir apņēmušies aizstāvēt savu nākotni. Šīs iniciatīvas rezultāti varētu ietekmēt ne tikai likumdošanas procesu, bet arī sabiedrības uzticību pensiju sistēmai kopumā. "Indexo" vēlas, lai Saeima pievērstu vislielāko uzmanību šai jautājumu pikai, tās risinājumiem un iedzīvotāju intereses ņemušanai vērā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas