• 2024. gada 25. jūlijs 19:28
  • LSM
  • 3

Saeimas komisijā sāk meklēt kompromisus plānotajai zāļu cenu samazināšanai

Valdības lēmums par zāļu cenu samazināšanu

Saeimas komisijā izskanējuši strīdi par valdības lēmumu samazināt recepšu medikamentu cenas. Šis solis ir izraisījis plašas diskusijas gan starp deputātiem, gan farmācijas nozares pārstāvjiem, kuri norādījuši, ka šāds solis var negatīvi ietekmēt viņu ienākumus.

Farmācijas nozares bažas

Farmācijas nozares pārstāvji pauž bažas par to, ka paredzētais zāļu cenu samazinājums varētu samazināt to ienākumus un, iespējams, izraisīt aptieku skaita samazināšanos visā valstī. Viņi uzsver, ka, lai gan mērķis ir padarīt medikamentus pieejamākus iedzīvotājiem, šādas izmaiņas var novest pie ilgtermiņa sekām, kas ietekmēs gan pakalpojumu kvalitāti, gan farmācijas uzņēmumu ilgtspējību.

Kompromisu meklēšana

Saeimas komisija ir apņēmusies meklēt kompromisus, kas apmierinātu gan farmācijas nozari, gan iedzīvotājus. Deputāti solījuši izstrādāt tādus risinājumus, kas ne tikai ļautu iedzīvotājiem iegādāties medikamentus par pieejamām cenām, bet arī nodrošinātu, ka farmācijas uzņēmumi var turpināt darboties un attīstīties.

Nākotnes perspektīvas

Kā norādījusi komisija, discussions turpināsies, un plānots iekļaut arī farmācijas nozares viedokļus, lai panāktu izlīgumu visām iesaistītajām pusēm. Ir skaidrs, ka līdzsvara atrašana starp zāļu cenām un uzņēmumu ienākumiem ir izšķiroša, lai nodrošinātu veselības aprūpes pieejamību un kvalitāti Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas