Šaha drāma Toronto ar traģisku neizšķirtu un visu laiku jaunāko uzvarētāju

Šaha drāma Toronto

Stereotips, ka šahs ir tīri mehāniska bez-emociju spēle, ko par sportu nemaz nevajadzētu saukt, šonedēļ tika apgāzts jau kārtējo reizi. FIDE pasaules čempiona titula kandidātu turnīrā Toronto, Kanādā, konkurence bija fantastiski sīva, intriga bija teju fiziski sataustāma un spēlētāju emocijas un sāpes grieza sirdī arī neitrālajiem līdzjutējiem.

Traģisks neizšķirts rezultāts

Galvenais notikums bija pēdējā kārta, kurā cīņa bija starp diviem lielajiem šaha meistariem - Viktoru Antonovu un Sāru Mirkoviču. Abi spēlētāji uzlika visu savu enerģiju un prātu šajā partijā, taču rezultāts bija traģisks neizšķirts, kas pēc tam tika nosaukts par vienu no dramatiskākajiem šaha spēļu vēsturē.

Visu laiku jaunākais uzvarētājs

Lai arī galvenā uzmanība bija pievērsta Antonova un Mirkoviča cīņai, neticama pārsteiguma un uzvaras gandarījumu piedzīvoja jaunais talants Kirils Ivanovs, kurš kļuva par visu laiku jaunāko uzvarētāju kandidātu turnīrā. Viņa uzvaras ceļš bija pilns ar grūtībām, bet ar izturību, talantu un prasmēm Ivanovs pierādīja savu vērtību šaha pasaules skatienā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas