Šausmu iestudējums «Puscilvēki» Leļļu teātrī veltīs Halovīnam (+VIDEO)Kultūra
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 13:46
  • VS
  • 4

Šausmu iestudējums «Puscilvēki» Leļļu teātrī veltīs Halovīnam (+VIDEO)

Video skaties šeit

Šausmu iestudējums «Puscilvēki» Leļļu teātrī

Tuvāk Halovīnam Latvijas Leļļu teātris piedāvā šausmeni bērniem no astoņu gadu vecuma – izrādi «Puscilvēki». Šī iestudējuma autori pēta senlatviešu pārliecību par gariem, kuri ir mitinājušies uz mūsu zemes gadu simtiem ilgi un joprojām slēpjas starp mums.

Latviska alternatīva Halloween svinēšanai

Halovīns, kas kļūst arvien populārāks Latvijas bērnu vidū, bieži vien raisa asas diskusijas. Šajā kontekstā «Puscilvēki» piedāvā latvisku alternatīvu, ļaujot jaunajiem skatītājiem saskarties ar šausmu un komiska elementiem, kas aptver mūsu mitoloģijas tēlus – Lietuvēnu, Sumpurni un Vadātāju.

Intrigas un noslēpumi no senlatviešu mitoloģijas

Izrādē būs iespēja uzzināt, kādi šie mitoloģiskie tēli izskatās, kur tie dzīvo un ko darīt, kad tuvumā sastopam kādu no viņiem. Dramaturģe Linda Rudene ir apkopojusi intriģējošus un noslēpumainus nostāstus, lai izrādē atklātu seno stāstījumu bagātību.

Mākslinieciskā komanda un izpildījums

Režisors Edgars Kaufelds ir piesaistījis drosmīgo mākslinieku Kristiānu Brekti izrādes scenogrāfijas veidošanai, savukārt muzikālo pavadījumu radījis Juris Kaukulī, grupas "Dzelzs vilks" līderis. Tērpu veidošanu uzticēta māksliniecei Rūtai Briedai, un mistiskos tēlus iemieso talantīgi aktieri, tostarp Santa Didžus un Dace Vītola.

Skatītāju pieredze un atsauksmes

Skatītāji izsaka sajūsmu par izrādi: "Izbaudīju katru izrādes minūti – pārdomāts sižets, radoši risinājumi, atbilstoša mūzika un baisas gaismas," dalās skatītāja par pieredzi. Šī izrāde sniedz ne tikai izklaidi, bet arī iespēju būtiski izprast Latvijas mitoloģiju.

Iestudējuma norises laiki

Izrāde «Puscilvēki» notiks Latvijas Leļļu teātra Lielajā zālē 1. un 3.novembrī. Iespēja apmeklēt izrādi tiek piedāvāta arī klašu kolektīviem programmas "Skolas soma" ietvaros, akcentējot izglītojošo aspektu šausmu piedzīvojumos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas