
Šefpavāra atklāj, kā gatavo nedaudz kaprīzo krēmīgo risoto ar bekonu
Ievads par kulinārijas mākslu
Pasaulē ir daudz veidu, kā apmierināt izsalkumu – no vienkāršām sviestmaizēm un ātrajām uzkodām līdz pat izsmalcinātiem ēdieniem labākajos restorānos. Taču ēdiena gatavošana ir ne tikai procesuāla darbība; tā ir arī māksla, kas prasa izjūtu un radošumu. Šodien aplūkosim, kā šefpavārs Normunds Baranovskis kopā ar dziedātāju Miku Galvanovski pagatavo krēmīgu risoto ar bekonu, lai pacienātu ģitāristu Kristu Kupču.Krēmīgā risoto mākas atklājumi
Šefpavāra Normunda Baranovska gatavotais risoto ir ne tikai garšīgs, bet arī nedaudz kaprīzs ēdiens, kas prasa precizitāti un atjautību. Pagaidām pašu pamatu veido rīsi, taču tālāk seko būtisko sastāvdaļu kombinācija un to pareiza pagatavošana. Miks Galvanovskis, strādājot kopā ar Baranovski, atklāja, ka galvenais ir sekot procesam un nebaidīties eksperimentēt.Bekona slāņi risoto noslēpumainībā
Bez šaubām, bekons ir galvenā sastāvdaļa šajā ēdienā, kas piešķir tam īpašu garšu un bagātību. Gatavošanas laikā tiek izmantota tehnika, kas ļauj bekonam atbrīvot savu tauku aromātu, kas sajaucas ar rīsiem. Šis solis ir izšķirīgs, jo tas piešķir risoto bagātīgu krēmīgumu un neparastu garšu. Baranovskis uzsver, ka svarīgi ir ne tikai pagaršot, bet arī izjust, kā sastāvdaļas mijiedarbojas.Noslēgumā: kulinārijas mākslas baudīšana
Ar šo krēmīgo risoto, kas pagatavots ar mīlestību, šefpavārs un dziedātājs demonstrē, ka ēdiena gatavošana ir ne tikai nepieciešamība, bet arī prieks un māksla. Šāda veida pasākumi iedvesmo, parāda, cik svarīgi ir veltīt laiku izsmalcinātai ēdiena gatavošanai un kopā pavadīt laiku ar tuviem cilvēkiem. Ēdieni, kas tiek gatavoti ar patiku, vienmēr būs labākie — un, kā redzam, kaprīzs risoto ar bekonu noteikti ir viens no tiem!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit