Šefpavārs Gatis Lauva krāso Lieldienu olas ar marinētām bietēm, grenadīna sīrupa, sinepju pulveri un melleņu ievārījumuReceptes
Foto un virsraksts: TV3
  • 2025. gada 18. aprīlis 09:06
  • TV3
  • 38

Šefpavārs Gatis Lauva krāso Lieldienu olas ar marinētām bietēm, grenadīna sīrupa, sinepju pulveri un melleņu ievārījumu

Tradicionāla Lieldienu olu krāsošana

Lieldienu olu krāsošana ar sīpolu mizām ir senas tradīcijas daļa, kas gadu gaitā ir kļuvusi par ikdienišķu rituālu ģimenēs visā Latvijā. Šī nodarbe ne tikai izrotā mūsu galdus svētkos, bet arī apvieno ģimenes locekļus radošā procesā. Olšūnu apgleznošana ar dabiskiem materiāliem ir ne tikai videi draudzīga, bet arī sniedz iespēju atklāt radošumu un izpausties.

Radoši eksperimenti ar dabiskām krāsvielām

Šogad šefpavārs Gatis Lauva, sadarbojoties ar zīmolu "Spilva", ir apņēmies izmēģināt jaunus veidus, kā olas var padarīt interesantākas, izmantojot tikai dabīgas krāsvielas. Lauva aicina visi interesentus piedalīties šajā radošajā projektā, kas sola pārsteigumus un jaunu skatījumu uz tradicionālo olu krāsošanu. Vai ir iespējams olas krāsot ne tikai tradicionāli, bet arī ar nepariem ingredientiem?

Jauni krāsu risinājumi

Gatis Lauva piedāvā izmēģināt vairākas neparastas krāsvielas, piemēram, marinētas bietes, grenadīna sīrupu, sinepju pulveri un melleņu ievārījumu. Šie ir dabiski produkti, kurus var viegli atrast ikvienā mājniecībā, un tie sola ne tikai skaistu krāsošanu, bet arī aromātiskas pārsteigumus. Šāda veida eksperimentēšana ne tikai attīsta radošumu, bet arī ļauj iepazīt dažādas garšu kombinācijas.

Ģimenes apvienošana un tradīciju saglabāšana

Šī iniciatīva ir lieliska iespēja ģimenēm sanākt kopā un dalīties radošajos procesā. Olšūnu krāsošana ar jaunām, dabīgām krāsvielām var kļūt par jaunu tradīciju, kas bagātinās svētku noskaņu un ļaus kopā pavadīt kvalitatīvu laiku. Gatis Lauva mudina visus izmēģināt šīs jaunās metodes un dalīties savos rezultātos sociālajos tīklos, lai iedvesmotu citus pievērsties alternatīvām, pātām un videi draudzīgām olu krāsošanas metodēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas