• 2024. gada 2. septembris 18:11
  • NRA
  • 11

Septiņām iestādēm piešķirts valsts nozīmes interešu izglītības iestādes statuss

Valsts nozīmes interešu izglītības iestādes statusa piešķiršana

Mācību gada sākumā septiņām interešu izglītības iestādēm piešķirts valsts nozīmes interešu izglītības iestādes statuss. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) paziņojusi, ka šī iniciatīva ir daļa no valdības centieniem uzlabot interešu izglītības kvalitāti un pieejamību visā Latvijā.

Jauno iestāžu nosaukumi

Izglītības iestāžu apstiprinātais statuss attiecas uz sekojošām septiņām iestādēm: 1. Rīgas mākslas un mediju tehnikums 2. Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola 3. Jūrmalas Mūzikas skola 4. Rīgas 1. mūzikas skola 5. Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola 6. Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) 7. Valmieras Mūzikas vsk.

Statuta nozīme un ieguvumi

Šī statusa piešķiršana sniegs šīm iestādēm papildu iespējas, tostarp piekļuvi valsts finansējumam un resursiem, kas palīdzēs uzlabot izglītības programmas un nodrošināt augstāku mācību kvalitāti. Tas arī veicinās bērnu un jauniešu interesi par dažādām mācību programmām, veidojot daudzveidīgāku un radošāku izglītības vidi.

Izglītības un zinātnes ministrijas pārmetumi

IZM uzsver, ka valsts nozīmes statuss ir svarīgs solis izglītības sistēmā, un tas palīdzēs ilgtspējīgi attīstīt interešu izglītību Latvijā. Ministrija apņēmās turpināt atbalstīt šīs iestādes un nodrošināt, ka interešu izglītība kļūst par kvalitatīvu un pieejamu iespēju visiem pašvaldību bērniem un jauniešiem.

Nākotnes perspektīvas

Valsts nozīmes interešu izglītības iestāžu statuss ne tikai stiprina izglītības sistēmu, bet arī veicina kultūras un mākslas attīstību Latvijā. Cerams, ka šis solis mudinās citus izglītības iestādes aktīvāk piedalīties interešu izglītības programmā un veidot radošus projektus, kas iedvesmos nākamo jauno talantu paaudzi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas