• 2024. gada 9. aprīlis 14:40
  • TV3
  • 16

Septiņas idejas zaļākai un videi draudzīgākai biroja ikdienai!

Ideju Nr. 1: Atkāpes no plastmasas izmantošanas

Viena no galvenajām idejām, lai padarītu biroju videi draudzīgāku, ir atteikšanās no vienreizlietojamās plastmasas izmantošanas. Tā vietā var izmantot atkārtoti lietojamus materiālus, piemēram, stiklu vai metālu.

Ideju Nr. 2: Elektrisko ierīču un lampu enerģijas taupīšana

Lai samazinātu enerģijas patēriņu, birojā var izmantot enerģijas taupīgas lampas un ierīces. Ir arī iespējams iegādāties "smart" iekārtas, kas automātiski izslēgsies, ja tās netiek izmantotas.

Ideju Nr. 3: Dzīvu augu ieviešana

Dzīvu augu ieviešana birojā ne tikai uzlabo telpas estētiku, bet arī palīdz uzlabot gaisa kvalitāti. Augi absorbē kaitīgas vielas un palielina mitruma līmeni telpā.

Ideju Nr. 4: Vairāk elektronisko dokumentu izmantošana

Izmantojot elektroniskus dokumentus, palīdzēsiet samazināt papīra patēriņu. Turklāt elektroniski dokumenti ir ērti glabājami un viegli pieejami.

Ideju Nr. 5: Videi draudzīga biroja iekārtošana

Izvēloties videi draudzīgus materiālus un mēbeles, var radīt patīkamu un veselīgu darba vidi. Piemēram, izvēloties kokmateriālus vai otrreizēji pārstrādātus materiālus.

Ideju Nr. 6: Otpada šķirošana

Bioloģiski arejošām firmām var būt noderīga atkritumu šķirošanas sistēma, lai veicinātu pārstrādes procesu un samazinātu atkritumu apjomu okeānos un zemes ārēs.

Ideju Nr. 7: Pasažieru satiksmes līdzdalība

Izveidojiet programmēšanas palīdzības pakalpojumus saviem darbiniekiem, lai šie varētu arī darbu pabeigt no attāluma, vienkārša. Tas palīdzēs samazināt automašīnu izmešu emisijas un samazinās trāpijumu skaitu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas