Septiņi populāri olu ēdieni Ziemassvētku galdam no visas pasaulesRecepšu kolekcijas
Foto un virsraksts: Delfi

Septiņi populāri olu ēdieni Ziemassvētku galdam no visas pasaules

Ziemassvētku siltums ar olu ēdieniem

Ziemassvētki ir laiks, kad ģimenes pulcējas pie svētku galda, un olu ēdieni ir neatņemama šīs svinēšanas sastāvdaļa visā pasaulē. No tradicionālās panetones Itālijā līdz olām un piena punšam "Eggnog" Ziemeļamerikā, olas ir pamats receptēm, kas rada siltumu un mājīgumu, stāsta Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha.

1. Itāļu Panetone

Šis ir tradicionāls Ziemassvētku maizes deserts, kas ir bagāts ar olu un sastāvdaļām, piemēram, dzērvenēm un mandelēm. Panetone tiek pasniegts ar siltu kakao vai kafiju, un tā augstā gaisīguma dēļ tas ir ideāls deserts svētku galda noslēgumā.

2. Ziemeļamerikas Eggnog

Klasiskais olu un piena kokteilis ir neatņemama Ziemassvētku svinību sastāvdaļa Ziemeļamerikā. Eggnog parasti tiek pagatavots ar olām, pienu un krējumu, un bieži vien to papildina ar muskatriekstu vai rumu, radot siltumu un svētku noskaņu.

3. Spāņu Tortilla Española

Šī olām balstītā grilēta ēdiena versija ir populāra visā Spānijā un sastāv no olām, kartupeļiem un sīpoliem. Tortilla ir lieliska izvēle Ziemassvētku galdam, jo to var pasniegt gan siltu, gan aukstu, un tā ir vienkārša, bet garšīga.

4. Franču Quiche Lorraine

Šī sviesta un olās pagatavotā pīrāga versija ar bekonu un sieru ir ne tikai garšīga, bet arī eleganta izvēle Ziemassvētku galdam. Quiche Lorraine ir lieliska uzkoda, kas patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem.

5. Krievu Kiselis

Kā Ziemassvētku desertu var pagatavot olu un augļu želeju, ko sauc par Kiselis. Tas ir viegli sagatavojams un lieliski der saldajam Ziemassvētku galdam, kā arī ir veselīga alternatīva saldētām delikatesēm.

6. Ķīniešu Olas sojas mērcē

Tradicionālajā Ķīnā ir ierasts pavadīt Ziemassvētkus ar olām, kuras marinētas sojas mērcē. Šī garšā un aromātiskā uzkoda ir lieliska izvēle jebkuram svētku galda svinējumam.

7. Portugāļu Pão de Ló

Šis ir gaisīgs un mitrs kūka, kas pagatavota no olām, cukura un miltiem. Pão de Ló ir populārs Ziemassvētku deserts Portugālē un parasti tiek pasniegts kopā ar augļu mērci vai saldējumu.

Nobeigums

Olām ir īpaša vieta Ziemassvētku galdā visā pasaulē, un to daudzveidība nodrošina, ka ikviens var atrast ko garšīgu un siltu šajos svētkos. Neatkarīgi no tā, vai izvēlaties itāļu panetoni, amerikāņu eggnog vai kādu no citiem klasiskajiem ēdieniem, olas palīdz radīt mājīgu un svētku noskaņu, kas ir tik svarīga Ziemassvētku laikam.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas