Sērijveida dzīvokļus atkal izķer? Darījumu skaits augstākais kopš 2010. gadaNekustamais īpašums
Foto un virsraksts: Delfi

Sērijveida dzīvokļus atkal izķer? Darījumu skaits augstākais kopš 2010. gada

Darījumu skaita pieaugums mājokļu tirgū

Mājokļu tirgus aktivitāte Latvijā ir piedzīvojusi ievērojamu pieaugumu, un 2023. gadā darījumu skaits sasniedzis augstāko līmeni kopš 2010. gada. Šis pieaugums liek domāt par zināmu satraukumu un interesi, tomēr ir vērts atzīmēt, ka tas nenozīmē, ka tirgū dominē jauni dzīvokļi vai vēsturisko Rīgas centru objekti.

Tipveida dzīvokļu popularitāte

Kā rāda jaunākā analīze, ko veikuši "cenubanka.lv" analītiķi, lielākais darījumu skaits notiek tieši tipveida dzīvokļos, kas izvietoti padomju laikā būvētajās ēkās. Šie dzīvokļi, kas kādreiz pat tika uzskatīti par mazāk pievilcīgiem, tagad ir kļuvuši par pieprasītiem objektiem pircēju vidū. Iemesli varētu būt gan pieejamība, gan stabilitāte, ko šādām ēkām piedāvā Rīgas tirgus apstākļi.

Iemesli pieaugošajai interesei

Ekspertu viedokļi par pieaugošo interesi par tipveida dzīvokļiem ir dažādi. Viens no iespējamiem faktoriem ir mājokļu cenas, kas Rīgas centrā un citās iecienītās vietās paaugstinājušās, liekot pircējiem meklēt izdevīgākas alternatīvas. Turklāt, daudzajiem jauniem ģimenēm un pirmo reizi mājokļa pircējiem, šie dzīvokļi ir pieejamāki gan finansiāli, gan arī likumdošanas ziņā.

Nākotnes perspektīvas

Jauno tendenci mājokļu tirgū ir vērts novērot, jo tā var ietekmēt ne tikai pašreizējos pircējus, bet arī tirgus attīstību kopumā. Sērijveida dzīvokļu popularizēšana var novest arī pie to renovācijas un uzlabošanas, kas var palielināt to vērtību un pievilcību. Mājokļu tirgus eksperti paredz, ka šāda pieeja varētu sekmēt ilgtermiņa stabilitāti un attīstību, radot jaunas iespējas gan pircējiem, gan investoriem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas