Sešu kūpošu zupu receptes drēgnajām rudens dienām
Rudens – kūpošu zupu laiks
Rudens ir brīnišķīgs gadalaiks, kad dārzos plaukst dažādi dārzeņi, un gaisa vēsums liek meklēt siltumu un komfortu. Šajā periodā ir īstais laiks, lai izbaudītu garšīgas un sātīgas kūpošās zupas. To pagatavošanā var izmantot nule novāktos kartupeļus, burkānus, sīpolus un citus dārza labumus, kā arī sezonas svinīgās krājumus, kas ir sagatavoti iepriekš.Sešu kūpošu zupu receptes
Sagatavojuši sešu gardu zupu receptes, mēs vēlamies jums iesakām iedvesmoties no Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces", kur dalībnieces rāda, kā pagatavot sātīgas un aromātiskas zupas, izmantojot vietējo ražu.1. Raugu zupa ar dārzeņiem
Sastāvdaļas: - 2 burkāni - 3 kartupeļi - 1 sīpols - 250 g kāpostu - 500 ml dārzeņu buljona - Sāls, pipari pēc garšas Pagatavošana: Sagriež dārzeņus. Uzkarsējiet buljonu, pievienojiet dārzeņus un vāriet līdz mīkstiem. Pievienojiet garšvielas un pasniedziet ar svaigu maizi.2. Lēcu zupa
Sastāvdaļas: - 200 g sarkanās lēcas - 1 burkāns - 1 sīpols - 2 ķiploka daives - 1 konservētu tomātu bundža - Sāls, pipari Pagatavošana: Sasmalciniet sīpolus un ķiplokos, apcepiet tos, pievienojiet burkānus un lēcas. Pievienojiet tomātu un ūdeni, vāriet, līdz lēcas ir mīkstas. Garšojiet un pasniedziet.3. Dārzeņu zupa ar kuskusu
Sastāvdaļas: - 1 burkāns - 1 paprika - 1 sīpols - 100 g kuskusa - 1 litrs dārzeņu buljona - Sāls, pipari Pagatavošana: Uzkarsējiet buljonu, pievienojiet sasmalcinātus dārzeņus un vāriet, līdz tie mīksti. Beigās pievienojiet kuskusu un ļaujiet nostāvēties.4. Šampinjonu krēmzupa
Sastāvdaļas: - 300 g šampinjonu - 1 sīpols - 500 ml krējuma - 1 litrs dārzeņu buljona - Sāls, pipari Pagatavošana: Apcepiet sīpolus un šampinjonus. Pievienojiet buljonu un vāriet, līdz tas iztvaiko. Sablendējiet un pievienojiet krējumu, garšojiet.5. Cūkas gaļas zupa
Sastāvdaļas: - 300 g cūkas gaļas - 3 kartupeļi - 2 burkāni - 1 sīpols - Garšaugi, sāls Pagatavošana: Uzkarsējiet ūdeni, pievienojiet gaļu un vāriet. Pievieno dārzeņus un garšaugus, un vāriet, līdz viss ir mīksts.6. Ķiploku zupa ar maizi
Sastāvdaļas: - 4 ķiploka daives - 1 bulciņa - 1 litrs vistas buljona - Sāls, pipari Pagatavošana: Apcepiet ķiplokus, pievienojiet buljonu un vāriet. Beigās pievienojiet maizi un vāriet, līdz tā mīksta.Baudiet garšas kopā ar dārza labumiem
Izmēģiniet šīs sešas kūpošās zupas receptes, lai bagātinātu savu rudens vakaru baudījumu. Siltās zupas ne tikai apmierinās izsalkumu, bet arī sniegs siltumu sirdī un dušā. Neaizmirstiet dalīties ar savām kulinārijas eksperimentu rezultātiem!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit