• 2024. gada 16. septembris 08:29
  • JAUNS.LV
  • 7

Siliņa noliedz, ka valdības sadarbības partneri būtu izrādījuši neizpratni par pensiju sistēmas izmaiņām

Izmaiņas pensiju sistēmā: Siliņa skaidro abu līmeņu sadarbību

Ministru prezidenta Evika Siliņa apstiprinājusi, ka valdības sadarbības partneri pilnībā izprot un atbalsta piedāvātās izmaiņas pensiju sistēmā. Viņa norādīja, ka diskusijas par pensiju otrā līmeņa uzkrājumu samazināšanu, kas daļu no tiem pārnes uz pirmo līmeni, notikušas Nacionālajā trīspusējā sadarbības padomē, kur tika panākts kompromiss.

Trīspusējā sadarbība un kompromisa meklējumi

Intervijā Latvijas Radio Siliņa diskutēja par izaicinājumiem, ko rada jaunie likumi. Sakarā ar pieaugošām izmaksām un ekonomisko situāciju šobrīd ir nepieciešams meklēt risinājumus, kas ļaus nodrošināt ilgtspējīgu pensiju sistēmu visiem iedzīvotājiem. Siliņa uzsvēra, ka nav bijusi neizpratne starp valdības partneriem, bet gan radoša pieeja un vēlme uzklausīt dažādus viedokļus, veidojot risinājumu, kas apmierinātu visus.

Sabiedrības reakcija un nākotnes perspektīvas

Piedāvātās izmaiņas ir saņēmušas gan atbalstu, gan kritiku no sabiedrības puses. Cilvēki, kuri ir ieinteresēti savā nākotnes finanšu nodrošināšanā, izsaka bažas par iespējamajiem riskiem. Taču Siliņa uzsvēra, ka galvenais ir nodrošināt stabilitāti un ilgtspēju pensiju sistēmā, kas ir sociālā taisnīguma jautājums. Šīs diskusijas turpināsies arī nākotnē, jo valdība plāno regulāri izvērtēt pensiju sistēmas izmaiņas un pielāgot tās atbilstoši iedzīvotāju vajadzībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas