• 2024. gada 16. septembris 10:36
  • PRESS
  • 5

Siliņa: Plānotās izmaiņas pensiju otrā līmeņa uzkrājumu samazināšanā ir plaši izdiskutēts kompromisa variants

Ministru prezidente komentē plānotās izmaiņas

Ministru prezidente Evika Siliņa (Jaunā Vienotība) nesen izteicās par plānotajām izmaiņām pensiju otrā līmeņa uzkrājumu samazināšanā. Intervijā Latvijas Radio viņa uzsvēra, ka šīs izmaiņas ir svarīgas, lai risinātu aktuālas ekonomiskās problēmas un veicinātu sociālo drošību.

Plašā diskusija Nacionālajā trīspusējā sadarbības padomē

Siliņa norādīja, ka piedāvātās izmaiņas iepriekš tika plaši izdiskutētas Nacionālajā trīspusējā sadarbības padomē. Šī platforma, kurā piedalās valdība, darba devēji un arodbiedrības, ir būtiska loma lēmumu pieņemšanā, un šoreiz tas ir pierādījies jo īpaši svarīgs.

Kompromisa variants

Gala piedāvājums ir uzskatāms par kompromisa rezultātu, kas gūts pēc ilgas un intensīvas diskusijas. Paredzētās izmaiņas paredz daļu no otrā līmeņa uzkrājumiem pārnest uz pirmo līmeni. Siliņa skaidroja, ka šāda pieeja ļaus nodrošināt lielāku stabilitāti pensiju sistēmā un uzlabot situāciju tiem, kuriem ir nepieciešama tūlītēja palīdzība.

Nākotnes perspektīvas un izaicinājumi

Ministru prezidente apgalvoja, ka, neraugoties uz panākto kompromisu, priekšā vēl ir daudzi izaicinājumi. Ir svarīgi turpināt strādāt pie pensiju sistēmas uzlabošanas un nodrošināt, ka visi iedzīvotāji ir apmierināti ar sniegtajiem pakalpojumiem. Siliņa pauda optimismu par nākotni un aicināja ieinteresētās puses turpināt dialogu, lai rastu labākos risinājumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas