Šķēlem pēriens Vācijā, Blumbergs debitē TurcijāBasketbols
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Šķēlem pēriens Vācijā, Blumbergs debitē Turcijā

Debija Turcijas augstākajā līgā

Latviešu basketbolists Roberts Blumbergs sestdien, 5. oktobrī, debitēja Turcijas augstākajā basketbola līgā, pārstāvot Stambulas "Galatasaray". Šis brīdis bija gaidīts ne tikai pašam sportistam, bet arī Latvijas basketbola līdzjutējiem, kuri cer uz viņa veiksmīgu karjeru ārzemēs.

Saspringta spēle pret "Turk Telekom"

Debijas spēle izrādījās saspringta, un, lai arī Blumberga komanda "Galatasaray" laikā no pirmā puslaika guva ievērojamu panākumu ar 22:11, līdz mača beigām "Turk Telekom" spēja atgūties. Gala rezultātā "Galatasaray" piedzīvoja zaudējumu ar 70:72. Vēlākos ceturkšņos Ankaras komanda izrādīja izcilu sniegumu, pēdējā ceturtdaļā gūstot 23 punktus, kas nodrošināja viņiem uzvaru.

Šķēles grūtības Vācijā

Savukārt Vācijā, Latvijas izlases spēlētājs Aigars Šķēle piedzīvoja pamatīgu zaudējumu Bundeslīgā, pārstāvot Rostovas "Seawolves". Šķēle un viņa komanda cieta neveiksmi, kas lika domāt par turpmākajiem izaicinājumiem, ar kuriem viņi saskarsies sezonā. Zaudējums varētu radīt bažas par komandas šī brīža formu un psiholoģisko stāvokli.

Secinājumi un nākotnes cerības

Roberta Blumberga debija un Aigara Šķēles cīņas Vācijā atspoguļo Latvijas basketbola talantu izplatību Eiropā. Lai gan Blumbergam nebija izdevies uzvarēt savā debijas spēlē, tas ir tikai sākums. Šķēļa un "Seawolves" nākamo spēļu rezultāti būs svarīgi turpmākā komandas izaugsmē. Latvijas basketbola līdzjutēji cer, ka nākamajās spēlēs abi sportisti demonstrēs labāku sniegumu un panākumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas