Skolotājas Eva Leimane un Kaiva Gaigala par dvīņu fenomenu, mūziku un skatuviCilvēki, kas iedvesmo
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 1. septembris 10:00
  • NRA
  • 23

Skolotājas Eva Leimane un Kaiva Gaigala par dvīņu fenomenu, mūziku un skatuvi

Skolotāju iepazīšanās ar dvīņu fenomenu

Eva Leimane un Kaiva Gaigala, divas izcilas skolotājas, ir ne tikai kolēģes, bet arī dvīnes, kuras, lai arī atnākusi no vienas mātes, ir ļoti atšķirīgas personības. Intervijā viņas atklāj, ka nav divas ūdens lāses, kā daudzi to pieņem. Skolēni un viņu vecāki joprojām piedzīvo brīžus, kad nejauši abas skolotājas sajauc, un par to viņas saskata gan humora, gan izaicinājuma momentus.

Par individualitāti un atšķirīgām ceļām

Eva un Kaiva uzsver, ka, neskatoties uz to, ka abi ir audzināti vienā ģimenē un dalījušies līdzīgos dzīves mirkļos, viņu raksturi un intereses ir burtiski atšķirīgas. "Man tas ir izaicinājums − būt atzītai kā sava personības daļa, nevis tikai kā dvīne," atklāj Eva. Kaiva piekrīt: "Ir svarīgi, ka katra no mums spēj īstenot savas idejas un sapņus, nevis dzīvot otras ēnā."

Mūzika kā saikne un izpausme

Abas skolotājas ir ļoti aizrautīgas attiecībā uz mūziku, kas viņu dzīvē ieņem būtisku lomu. "Mūzika ir ne tikai izklaide, bet arī veids, kā izpaust sevi un sazināties ar citiem," stāsta Eva. Kaiva piebilst, ka mūzikas pieredzes bieži vien kalpo kā iedvesma mācību procesā. Tās tuvinājusi ne tikai dvīnes, bet arī viņu audzēkņus, kuriem mūzika kalpo kā palīgs ne tikai radošajā izpausmē, bet arī emocionālajā attīstībā.

Skatuve un publiskais sniegums

Paralēli mācībām, Eva un Kaiva arī aktīvi piedalās dažādos publiskos pasākumos un sniegumos, daloties savā mīlestībā pret mūziku. Viņas uzskata, ka skatuves pieredze ne tikai uzlabo viņu pašapziņu, bet arī rada patīkamas atmiņas un piedzīvojumus, ko dalīt ar saviem audzēkņiem. "Man patīk redzēt, kā bērni uzplaukst, kad viņi iznāk uz skatuves," stāsta Kaiva.

Dzīve roku rokā

Runājot par dzīvi kā dvīņu, Eva un Kaiva min, ka, lai gan viņām ir dažādas intereses un ceļi, viņas mūžīgi paliks tuvākās draudzenes. "Mums ir iespēja dalīties pieredzē un sniegt atbalstu viena otrai dažādās dzīves situācijās," uzsver Eva. Tas ir ne tikai izaicinājums, bet arī iespēja iemācīties no otras un augt kopā. Eva Leimane un Kaiva Gaigala ir ne tikai izcili skolotājas, bet arī iedvesmojošs piemērs tam, kā dažādības svinēšana un savstarpējā atbalsta stiprināšana var veidot bagātīgu un krāsainu dzīvi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas