Skrindam 21+10, Latvija kapitulē Itālijai un 1/8 finālā spēlēs pret SlovēnijuBasketbols — Latvijas izlases
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Skrindam 21+10, Latvija kapitulē Itālijai un 1/8 finālā spēlēs pret Slovēniju

Latvijas U18 basketbola izlase piekāpjas Itālijai

Šovakar Somijā noslēdzās Eiropas U18 basketbola čempionāta grupu turnīrs, kur Latvijas jauniešu izlase zem Krista Pīternieka vadības piedzīvoja smagu zaudējumu pret Itālijas komandu. Spēle noslēdzās ar rezultātu 70:90, nodrošinot Itālijai uzvaru un Latvijai iespēju griezties mājās.

Grupu turnīra izaicinājumi

Latvijas izlase turnīru noslēdza ar trim zaudējumiem, kas acīmredzami ietekmēja komandas paļāvību un optimisma līmeni. Lai arī katra spēle deva jaunajiem spēlētājiem vērtīgu pieredzi, diemžēl rezultāti nebija iepriecinoši. Tādējādi mūsu izlase palika bez uzvarām, kas vēl vairāk pastiprināja noskaņojumu pirms 1/8 fināla.

Spēles gaitā

Spēles laikā Latvijas komanda spēja atklāt rezultātu, taču Itālijas izlase ātri vien pārņēma vadību. Spēles otrajā pusē Latvijas komandai neizdevās atgūt iniciatīvu, un Itālija veiksmīgi kontrolēja spēles gaitu, izmantojot savu fizisko pārākumu un precīzu metienu.

Nākamais izaicinājums pret Slovēniju

Ar iespaidīgu pārliecību Itālija ieguva ceļazīmi tālāk, bet Latvijai ir jāsagatavojas nākamajai cīņai pret Slovēniju 1/8 finālā. Lai gan ceļš ir grūts, komanda joprojām var mācīties no šīm grūtībām un turpināt cīnīties par iespēju gūt uzvaru. Pīternieks un viņa treneru štābs noteikti meklēs iespējas uzlabot komandas sniegumu un motivēt spēlētājus nākamajā mačā.

Kopsavilkums

Latvijas U18 izlase ir cietusi smagus zaudējumus grupu turnīrā, taču šī pieredze var kalpot kā motivācija turpmāk. Ar prieku gaidām sīvo cīņu pret Slovēniju, kas, iespējams, kļūs par izrāviena momentu šīm jaunajām basketballista apņēmēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas