Slepenais superprodukts. 3 turku zirņu receptes, kas pārsteigs bērnusĒstprieks
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 25. septembris 16:00
  • TV3
  • 10

Slepenais superprodukts. 3 turku zirņu receptes, kas pārsteigs bērnus

Slepenais superprodukts: turku zirņi

Turku zirņi jeb auna zirņi ir pārsteidzoši pākšaugi, kas sniedz daudzveidīgas priekšrocības mūsu uzturā. Tie ir bagāti ar augu olbaltumvielām, vitamīniem un šķiedrvielām, kas ir būtiski bērnu veselībai un attīstībai. Šie mazie pākšaugi var nemanāmi papildināt katru bērna ēdienkarti, vienlaikus uzlabojot ēdiena barības vielu saturu. Bērnu slimnīcas uztura speciāliste un kustības “Ēstprieks” vēstnese Lizete Puga iesaka iekļaut turku zirņus ikdienas maltītēs, piedāvājot trīs vieglas un gardas receptes, kas noteikti pārsteigs bērnus.

1. Turku zirņu humuss

Humuss ir neatņemama Vidusjūras virtuves sastāvdaļa, un tas ir lielisks veids, kā iepazīstināt bērnus ar turku zirņu garšu. Lai pagatavotu šokolādes, jums būs nepieciešams: - 1 glāze vārītu turku zirņu - 2 ēdamkarotes tahini - 1 ēdamkarote olīveļļas - Sula no 1 citrona - 1 ķiploka daiviņa - Sāls un pipari pēc garšas Visus sastāvdaļas samaisiet blenderī līdz viendabīgai masai. Pasniedziet to ar dārzeņu batoniņiem vai pilngraudu maizi. Bērni novērtēs gan garšu, gan krāsaino izskatu!

2. Turku zirņu kotletes

Klausieties, kas var notikt, kad bērni saprot, ka viņi ēd zirņu kotletes! Šīs kotletes ir izcils veids, kā palielināt olbaltumvielu daudzumu bērnu uzturā. Jums būs nepieciešams: - 1 glāze vārītu turku zirņu - 1 burkāns, sarīvēts - 1 sīpols, sasmalcināts - 1 ola - ½ glāze miltu - Sāls un garšvielas pēc garšas Sajauciet visas sastāvdaļas kopā un veidojiet mazas kotletes. Apcepiet tos uz pannas līdz zeltaini brūnām. Pasniedziet ar jogurta mērci vai salātu uzkodu.

3. Turku zirņu zupa

Siltās un barojošās zupas ir ideāla izvēle vēsākos mēnešos. Turku zirņu zupa ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga. Šeit ir ātra recepte: - 1 glāze vārītu turku zirņu - 1 burkāns, sagriezts kubiņos - 1 kartupelis, sagriezts kubiņos - 1,5 litri dārzeņu buljona - Sāls un pipari pēc garšas - Pētersīļi dekorēšanai Lieciet visas sastāvdaļas katlā un vāriet, līdz dārzeņi ir mīksti. Pirms pasniegšanas zupu izblendējiet līdz viendabīgai konsistencei. Dekorējiet ar svaigiem pētersīļiem un baudiet!

Secinājums

Turku zirņi ir patiesi slepenais superprodukts, kas var radīt brīnumus bērnu uzturā. Izmēģiniet šīs trīs receptes un redziet, kā jūsu bērni attiecīgi pārsteigsies un kļūs par veselīgas ēšanas entuziastiem. Neaizmirstiet dalīties ar savām receptēm un iespaidiem!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas