• 2024. gada 22. augusts 15:01
  • Delfi
  • 7

Smagās finanses, "wow faktors" un "viedokli nemaina muļķi" – intervija ar LOK ģenerālsekretāru

Grūtības, bet ne "asu krīzi"

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) finanšu situācija ir smaga, taču tā vairs netiek dēvēta par "asu krīzi", apgalvo LOK ģenerālsekretārs Raitis Keselis. Intervijā raidījumā "Aizmugure" viņš uzsvēra, ka organizācija aktīvi strādā, lai stabilizētu situāciju un saglabātu savus svarīgākos projektus.

Projekti, kas jāsaglabā

Raitis Keselis norādīja, ka LOK ir apņēmies turpināt projektus kā "Sporto visa klase" un "Trīs zvaigžņu balva", kas ir svarīgi sporta attīstībai Latvijā. Šie projekti ne tikai veicina sporta popularizēšanu, bet arī palīdz bērniem un jauniešiem attīstīt fizisko aktivitāti un veselību.

Latvijas sportistu sniegums Parīzes olimpiskajās spēlēs

Kā LOK ģenerālsekretārs, Keselis pauda optimismu par Latvijas sportistu sniegumu gaidāmajās Parīzes olimpiskajās spēlēs. Viņš uzsvēra, ka ir svarīgi nodrošināt pienācīgu atbalstu mūsu atlētiem un sagatavot viņus sacensībām.

Aizkulišu darbs un attiecības ar valsti

Intervijas laikā tika pārrunāta arī LOK darba aizkulišu puse. Keselis atklāja, kā organizācija izvēlas cilvēkus, kas dosies uz Parīzi, kā arī to, kā tiek veidotas attiecības ar Latvijas valsti. Sadarbība ar valdību ir būtiska, lai nodrošinātu optimālus apstākļus sportistu sagatavotībai un resursu pieejamībai.

Sabiedrības perspektīva un nākotnes plāni

Lai gan LOK saskaras ar grūtībām, Raitis Keselis uzsver, ka sabiedrības viedokļa maiņa ne vienmēr ir atkarīga no organizācijas paveiktā. "Viedokli nemaina muļķi," viņš noslēgumā atzīmē, norādot, ka nepieciešama plašāka sabiedrības izpratne par sporta nozīmi un lomu Latvijā. Latviešu sports ir ne tikai par zeltu un medaļām, bet arī par kopīgu identitāti un lepnumu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas