Šodien Kuldīgā un Cēsīs, bet nedēļas nogalē arī Liepājā sāksies ikgadējā Restorānu nedēļa
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • 2025. gada 7. aprīlis 05:57
  • LSM
  • 27

Šodien Kuldīgā un Cēsīs, bet nedēļas nogalē arī Liepājā sāksies ikgadējā Restorānu nedēļa

Restorānu nedēļa sākas Kuldīgā un Cēsīs

Šodien, 15. februārī, Kuldīgā un Cēsīs oficiāli uzsākusies ikgadējā Restorānu nedēļa. Šī pasākuma mērķis ir piesaistīt apmeklētājus vietējiem restorāniem un kafejnīcām, īpaši tūrisma nesezonā. Apmeklētājiem tiks piedāvātas dažādas īpašās ēdienkartes, kuras iedvesmojusi Latvijas kulinārā kultūra.

Nedēļas nogalē pievienosies Liepāja

Nedēļas nogalē, no 17. februāra, Restorānu nedēļai pievienosies arī Liepāja. Tas ir liels solis, lai paplašinātu iniciatīvu un sniegtu iespēju vēl vairāk cilvēkiem izjust gastronomisko bagātību, ko sniedz Kurzemes reģions. Liepājā gaidāmi interesanti piedāvājumi un īpaši notikumi, kas radīs patīkamu gaisotni kulinārijas entuziastiem.

Rīga ir pirmajā vietā

Šogad Restorānu nedēļa pirmo reizi sākās Rīgā, kur vairāk nekā 50 restorāni piedāvā unikālas ēdienkartes. Rīgā šis pasākums ir kļuvis par populāru tradīciju, un ir skaidrs, ka arī Kuldīga, Cēsis un Liepāja vēlas pievienoties šai kulinārajai svinēšanai. Tas ne tikai veicina vietējo uzņēmumu redzamību, bet arī popularizē Latvijas gastronomijas kultūru visā valstī.

Atbalsts vietējo uzņēmumu attīstībai

Restorānu nedēļa ne tikai veicina tūrisma plūsmu, bet arī sniedz iespēju vietējiem uzņēmējiem izpausties un attīstīt savus ēdināšanas pakalpojumus. Šīs nedēļas laikā apmeklētāji varēs iepazīt jaunas garšas un saņemt iedvesmu no vietējiem šefpavāriem, kuri uzsver kvalitatīvu un svaigu izejvielu izmantošanu. Havējiet prātā, ka ikvienam, kurš vēlas izbaudīt Latvijas kulināro bagātību, ir vērts pievērst uzmanību Restorānu nedēļai, jo tā piedāvā unikālas iespējas ne tikai izbaudīt, bet arī atbalstīt vietējos uzņēmumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas