• 2024. gada 16. septembris 12:00
  • NRA
  • 5

Šonedēļ policija pastiprināti uzraudzīs ceļu satiksmi

Šonedēļ drošības uzraudzība noslēdzās

Šonedēļ, no šodienas līdz nākamās nedēļas beigām, visā Eiropas Savienībā norisināsies iniciatīva “Drošības dienas”, kuru organizē Eiropas ceļu policijas tīkla “Roadpol” ietvaros. Akcijas mērķis ir uzlabot ceļu satiksmes drošību un mazināt traģisko negadījumu skaitu.

Valsts policijas aicinājums

Valsts policija (VP) informē, ka šīs nedēļas laikā tiks pastiprināta ceļu satiksmes uzraudzība. Policija mudina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un atgādina, cik būtiski ir būt atbildīgiem uz ceļa. Tiks rūpīgi kontrolēta ātruma ierobežojumu ievērošana, alkohola patēriņš un citi noteikumi, kas nodrošina ceļu satiksmes drošību.

Uzmanības fokusā – cietušie un bojāgājušie

Akcijas laikā galvenā uzmanība tiks pievērsta ceļu satiksmes negadījumu samazināšanai, it īpaši tajās jomās, kur ik gadu notiek visvairāk negadījumu. VP uzsver, ka mērķis ir ne tikai mazināt bojāgājušo un cietušo skaitu, bet arī veicināt sabiedrības izpratni par drošību uz ceļa.

Sabiedrības iesaistīšana

Policijas pārstāvji aicina sabiedrību aktīvi piedalīties šajā iniciatīvā, sniedzot informāciju par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam nodrošināt drošību uz mūsu ceļiem un samazināt traģisko negadījumu skaitu mūsu valstī un visā Eiropā.

Secinājums

Šonedēļ, piedaloties “Drošības dienās”, Valsts policija aicina ikvienu autovadītāju un gājēju būt uzmanīgiem uz ceļa un inficēties ar drošības garu, lai kopīgiem spēkiem veicinātu drošu satiksmi mūsu valsts ceļos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas