Šosejas malā atjauno pirms vairāk nekā 40 gadiem uzstādīto Liepājas rajona robežzīmi
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 17:42
  • LSM
  • 3

Šosejas malā atjauno pirms vairāk nekā 40 gadiem uzstādīto Liepājas rajona robežzīmi

Restaurācija un kopdarbība

Liepājas šosejas malā atjaunota pirms vairāk nekā 40 gadiem uzstādītā Liepājas rajona robežzīme, kas ir simbols ne tikai rajona robežai, bet arī vietējo identitātei. Restaurācijas procesu veikusi grupiņa jauniešu kopā ar domubiedriem, kuri ar entuziasmu un apņēmību pievērsa uzmanību šim vēsturiskajam objektam. Viņu mērķis bija ne tikai atjaunot zīmi, bet pasniegt to kā pozitīvu simbolu, kas vieno vietējo sabiedrību.

Vietējo iedzīvotāju viedoklis

Gan jaunieši, gan vietējie iedzīvotāji uzsvēra, ka atjaunotā robežzīme neuztverama kā padomju laiku liecība, bet gan kā objekts, kas raisa patīkamas emocijas. Šī zīme ir saistīta ar atmiņām un viņiem sniedz drošības sajūtu, atgriežoties no galvaspilsētas. “Katrreiz, kad redzu šo zīmi, jūtos kā mājās,” atzīst kāda vietējā iedzīvotāja, piebilstot, ka tas ir zīme, kas piešķir skaidrību un piederības sajūtu.

Vēsturiskā nozīme

Robežzīmes atjaunošana ir ne tikai emocionāls, bet arī kultūras projekts, kas akcentē vēstures saglabāšanu un sabiedrības iesaistīšanu. Šādas iniciatīvas veicina lepnumu par savu vietu un identitāti, kā arī nostiprina kopienas saites. Jauniešu darbs pie šī projekta sniedz cerību, ka arī nākamās paaudzes novērtēs vietējo vēsturi un tās simbolus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas