Spānijas futbolistu svinību dziesmas aizvaino Gibraltāru, iesniegta sūdzība UEFAFutbols — EURO 2024
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Spānijas futbolistu svinību dziesmas aizvaino Gibraltāru, iesniegta sūdzība UEFA

Gibraltāra Futbola asociācija iesniedz sūdzību UEFA

Gibraltāra Futbola asociācija ir vērsusies pie Eiropas Futbola federācijas (UEFA), lūdzot sodīt Spānijas futbola izlasi par provokatīvām dziesmām Eiropas čempionu titula svinībās. Gibraltāras valdība arī pievienojusies šai pieprasījumam, norādot, ka šāda veida izturēšanās ir nepieņemama.

Spānijas izlases dziesmas aizvaino Gibraltāru

Spānijas futbola izlases svinību dziesmas, kurās izmanto vārdus "Gibraltar spaniards, f*ck you" (latviski: "Gibraltāras spāņi, j*du jums"), ir izraisījušas satraukumu Gibraltārā. Vairāki futbola fani un politiķi ir pauduši savu sašutumu par šīm dziesmām, uzskatot tās par provokatīvām un necienīgām.

Gibraltāra un Spānijas strīds turpinās

Šis incidents ir tikai pēdējais strīds starp Gibraltāru un Spāniju saistībā ar politisko un teritoriālo jautājumu. Šis konflikts ir atklājis ilgstošās spriedzes un naidīgumu starp abām pusēm, un tā izpausmes šajā gadījumā ir sasniegušas arī futbola laukumu. Mēs sekojam līdzi šai situācijai un ziņosim par tās attīstību un iespējamiem sekām nākotnē. Laikam nākot, var cerēt, ka šādi provokatīvi pasākumi netiks atļauti un starptautiskajās sporta sacensībās tiks ievēroti sportiskuma princips un cieņa pret pretiniekiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas