
SPKC aicina Lieldienās pievērst uzmanību pareizai olu uzglabāšanai un pagatavošanai
SPKC aicina uz rūpīgu olu uzglabāšanu
Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti Lieldienu laikā aicina iedzīvotājus pievērst īpašu uzmanību olu uzglabāšanai. Ērta un droša olu uzglabāšana ir būtiska, lai izvairītos no pārtikas izraisītām slimībām. Lieldienas ir laiks, kad olu patēriņš parasti pieaug, tāpēc ir svarīgi, lai katrs zinātu, kā rīkoties ar šiem produktiem.Olu pagatavošanas drošība
Papildus olu uzglabāšanai SPKC uzsver arī pareizas olu pagatavošanas nozīmi. Speciālisti atgādina, ka olas ir jāvāra vismaz piecas minūtes, lai tās būtu drošas lietošanai. Iedzīvotājiem ir jāpievērš uzmanība arī tam, lai neēstu neapstrādātas vai nepietiekami vārītas olas, kas var izraisīt veselības problēmas, tostarp salmonelozi.Ieteikumi olu uzglabāšanai un apstrādei
SPKC sniedz dažus ieteikumus olu uzglabāšanai: - Olu jāglabā ledusskapī, lai nodrošinātu to svaigumu. - Neteikti olas jāizmet, ja tām ir saplaisājusi čaula. - Pirms olu lietošanas tās jātīra un jāpārliecinās, ka tās ir bez bojājumiem. Šie vienkāršie pasākumi palīdzēs nodrošināt, ka Lieldienu svinības ir ne tikai garšīgas, bet arī drošas. Iedzīvotāji tiek aicināti būt atbildīgiem un ievērot šos ieteikumus, lai svinību laiks neradītu nepatikšanas.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit