
SPKC: Sākotnējais E. coli infekcijas avots bijis dzīvnieks – baktērija pārnesta uz pārtiku
SPKC paziņojums par E. coli infekcijas avotiem
Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir nācis klajā ar jaunākajiem datiem saistībā ar zarnu nūjiņas E. coli infekciju uzliesmojumiem Latvijā. Informācija liecina, ka sākotnējais infekcijas avots ir bijis dzīvnieks, un baktērija ir pārnesta uz pārtiku. Šis atklājums ir kritiski svarīgs, lai saprastu infekcijas izplatību un meklētu risinājumus tās ierobežošanai.Divi atsevišķi uzliesmojumi
SPKC epidemiologs Jurijs Perevoščikovs informēja, ka izmeklēšanas dati liecina par vismaz diviem inficēšanās avotiem, kas norāda uz diviem atsevišķiem uzliesmojumiem. Šī informācija saistās ar neseno pārtikas produktu patēriņu, kurā varētu būt iekļautas inficētas pārtikas preces. Šādi gadījumi ir nopietna baža sabiedrības veselības jomā, un SPKC aktīvi strādā pie situācijas uzraudzības.Profilakses pasākumi
Ņemot vērā situāciju, SPKC aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem, izvēloties pārtikas produktus. Ieteicams rūpīgi mazgāt dārzeņus un augļus, kā arī pārliecināties par gaļas izcelsmi. Slimību profilakses un kontroles centrs strādā, lai uzsāktu preventīvos pasākumus un informētu iedzīvotājus par nepieciešamajiem piesardzības pasākumiem, kas var samazināt infekciju risku.Secinājumi un nākotnes soļi
E. coli infekciju gadījumu izmeklēšana turpinās, un SPKC ir apņēmies sniegt sabiedrībai aktuālu informāciju par atklājumiem un tālākiem izmeklēšanas soļiem. Ir svarīgi, lai sabiedrība būtu informēta par veselības riskiem un ievērotu higiēnas normas, lai novērstu turpmāku infekciju izplatību.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit