SPKC uzņēmumā "Straupe" atklājis vairāku darbinieku inficēšanos ar E. coli baktērijuSabiedrība
Foto un virsraksts: TV3
  • 2025. gada 10. aprīlis 17:12
  • TV3
  • 42

SPKC uzņēmumā "Straupe" atklājis vairāku darbinieku inficēšanos ar E. coli baktēriju

Ievads

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir atklājis, ka piena ražošanas uzņēmumā “Straupe” ir konstatēti vairāki darbinieku inficēšanās gadījumi ar bīstamo E. coli baktēriju. Šis atklājums rada nopietnas bažas, jo uzņēmums piegādā savus produktus bērnu izglītības iestādēm, kurās jau fiksēti saslimšanas gadījumi.

SPKC izmeklēšana

Kā preses konferencē informēja Jurijs Perevoščikovs, SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, šobrīd notiek intensīva izmeklēšana, lai noskaidrotu E. coli uzliesmojuma izcelsmi. RSBC uzsver, ka ir svarīgi noteikt, kādā veidā baktērija iekļuvusi iekšējā vides ķēdē un kādi pasākumi ir jāveic, lai novērstu turpmākas inficēšanās.

Inficēšanās gadījumi un apdraudējums

Līdz šim ir konstatēti vismaz septiņi inficēšanās gadījumi uzņēmumā “Straupe”. Situācija ir īpaši satraucoša, ņemot vērā to, ka uzņēmuma produkcija tiek plaši izmantota bērnu izglītības iestādēs. SPKC mudina visus iedzīvotājus būt modriem un ziņot par jebkādiem saslimšanas simptomiem, kas varētu liecināt par iespējamu E. coli infekciju.

Secinājumi un nākotnes soļi

Attiecībā uz notikušo SPKC uzsver, ka ir nepieciešams veikt rūpīgu izmeklēšanu un attiecīgas darbības, kas varētu ietvert pārtikas drošības kontroli uzņēmumā "Straupe". Sabiedrības veselības aizsardzības interesēs ir būtiski ātri rīkoties, lai novērstu turpmākas inficēšanās un nodrošinātu bērnu un ģimeņu drošību. SPKC dara visu iespējamo, lai nodrošinātu sabiedrības informētību un aizsardzību no E. coli izplatīšanās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas