• 2024. gada 16. septembris 17:01
  • PRESS
  • 6

«Stabilitātei» atbalstīs prezidenta iniciatīvu par valsts uzņēmumu valžu atalgojuma iesaldēšanu

Stabilitātes atbalsts prezidenta iniciatīvai

Saeimas opozīcijā esošā frakcija "Stabilitātei" ir izteikusi noteiktu atbalstu Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča iesniegtajam likumprojektam. Šis likumprojekts paredz uz laiku apturēt valsts un pašvaldību uzņēmumu valdes un padomes locekļu atlīdzības pieaugumu. Partijas līderis Aleksejs Rosļikovs pauda, ka frakcija ir apņēmusies aktīvi iesaistīties šīs iniciatīvas atbalstīšanā.

Pamatarguments par atlīdzības iesaldēšanu

Rosļikovs norādīja, ka šāda rīcība ir īpaši nepieciešama, ņemot vērā pašreizējās ekonomiskās grūtības un valsts budžeta ierobežojumus. "Mums ir jābūt atbildīgiem un jāparāda solidaritāte ar sabiedrību," uzsvēra partijas līderis, piebilstot, ka šajā laikā ir svarīgi rīkoties tā, lai valsts līdzekļi tiktu izmantoti efektīvi un saprātīgi.

Kādas būs sekas šai iniciatīvai?

Ja likumprojekts tiks pieņemts, tas varētu nozīmēt, ka valsts un pašvaldību uzņēmumu vadītājiem, kuru atlīdzība šobrīd ir pieaugusi, uz noteiktu laiku nebūs iespēju saņemt lielāku atalgojumu. Šāda rīcība varētu palīdzēt ietaupīt līdzekļus, kurus varētu novirzīt citiem svarīgiem valsts projektiem, īpaši tos, kas saistīti ar sociālo aizsardzību un veselības aprūpi.

Noslēguma vārdi

Valsts prezidenta iniciatīva, ko atbalsta frakcija "Stabilitātei", ir solis pretī būtiskām izmaiņām valsts uzņēmumu vadībā un to atlīdzības sistēmā. Šis jautājums turpinās būt aktuāls, un vēl vairāk diskusiju varam sagaidīt Saeimas nākamajās sēdēs.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas