• 2024. gada 28. maijs 17:15
  • TV3
  • 16

Stājas spēkā bargāki sodi par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu

Jauni sodi par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu

28. maijā stājas spēkā Ceļu satiksmes likuma grozījumi, ar kuriem tiek palielināti sodi par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem. Jaunie grozījumi paredz stingrākus sodus par braukšanu ar pārāk lielu ātrumu, kas apdraud gan paša autovadītāja, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību. Piemēram, par braukšanu ar ātrumu, kas pārsniedz atļauto robežu par vairākiem desmitiem kilometru stundā, sods var sasniegt vairākus simtus eiro un tikt piemērots arī administratīvs sods.

Sodu apmērs par citiem ceļu satiksmes pārkāpumiem

Likuma grozījumi paredz arī precizēt sodu apmēru par citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Piemēram, ilgstošu OCTA neesamību un fiksētu pārkāpumu, kas ietver braukšanu bez obligātā transportlīdzekļa civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas (OCTA), kamēr tāda pārkāpuma tiek fiksēts vairākkārt ar tehniskajiem līdzekļiem, piemēram, fotoradariem.

Jaunas likuma normas ceļu satiksmes drošības uzlabošanai

Šie likuma grozījumi veikti ar mērķi uzlabot ceļu satiksmes drošību un samazināt negadījumu skaitu uz Latvijas ceļiem. Stingrāki sodi par ātruma pārsniegšanu un citiem bīstamiem pārkāpumiem vajadzētu likt autovadītājiem rūpīgāk izvērtēt savu braukšanas uzvedību un ievērot ceļu satiksmes noteikumus, tādējādi veicinot kopējo drošību ceļos.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas