• 2024. gada 23. augusts 07:44
  • TV3
  • 9

Star FM ziņas: Šodien atzīmēs Baltijas ceļa 35. gadadienu; Latvijas teritorijā gaidāms īslaicīgs lietus

Šodien atzīmē Baltijas ceļa 35. gadadienu

Šodiena ir īpaša visiem Baltijas valstu iedzīvotājiem, jo tiek atzīmēta Baltijas ceļa 35. gadadiena. 1989. gada 23. augustā apmēram 2 miljoni cilvēku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas veidoja cilvēku ķēdi, kas savienoja visas trīs valstis, izsakot savu vēlmi pēc neatkarības un brīvības no padomju varas. Šī simboliskā akcija izsauca plašu starptautisko uzmanību un kļuva par nozīmīgu pagrieziena punktu Baltijas valstu vēsturē.

Atzīmēšanas pasākumi visā valstī

Lai godinātu šo nozīmīgo notikumu, visā Latvijā notiks dažādi pasākumi un aktivitātes. Vietējās pašvaldības organizē koncertus, izstādes un sveču gaismojumus, kuri veltīti šai vēsturiskajai dienai. Arī daudzas nevalstiskās organizācijas ir aicinājušas iedzīvotājus piedalīties svinībās, lai kopīgi atcerētos un stiprinātu mūsu tautas vienotību.

Laika apstākļi: īslaicīgs lietus gaidāms Latvijā

Turpinoties Baltijas ceļa svinībām, Latvijas teritorijā gaidāms īslaicīgs lietus. Meteorologi prognozē, ka dienas laikā daudzviet uzlīs, tomēr nekas neliegs vietējiem iedzīvotājiem piedalīties pasākumos un svinēt šo nozīmīgo gadadienu. Ieteicams ņemt vērā laika prognozes un plānot apģērbu atbilstoši laikapstākļiem.

Radio “Star FM” ziņas

Klausieties Radio "Star FM" ziņas šodien no plkst. 7.00 līdz 10.00, kur katru stundu un apaļo pusstundu tiks sniegtas aktuālākās ziņas par Baltijas ceļa 35. gadadienu un laikapstākļiem. Mūsu ziņu reportieri sniegs tiešsaistes informāciju un intervijas ar pasākumu organizatoriem, daloties ar pieredzi un personīgajiem stāstiem par šo nozīmīgo notikumu. Neaizmirstiet pieslēgties un būt informētiem!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas