Stipras galvassāpes ne visi var uzveikt ar tabletīti, stāsta neiroloģePar veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Stipras galvassāpes ne visi var uzveikt ar tabletīti, stāsta neiroloģe

Galvassāpes kā ikdienas problēma

“Man sāp galva.” Šo frāzi ģimenes ārsti un neirologi dzird bieži. Galvassāpes ir ikdienas problēma daudziem cilvēkiem, tomēr nereti tās tiek novērtētas par zemu. Cilvēki domā, ka nelielas sāpes var mazināt ar vienu tableti, un neapzinās potenciālās sekas.

Neārstētu sāpju ietekme uz dzīves kvalitāti

Neiroloģe Anita Balcerbula no Kūrorta rehabilitācijas centra Jaunķemeri brīdina, ka neārstētas galvassāpes var būt graujošas. "Cilvēki, kas ignorē savas galvassāpes, nereti saskaras ar pasliktinātu dzīves kvalitāti," saka Balcerbula. "Fiziskās un garīgās spējas tiek ierobežotas, un tas var novest pie ilgstošām sekām."

Kā rīkoties, ja sāp galva bieži?

Balcerbula iesaka, ka, ja galvassāpes kļūst biežas vai ilgstošas, svarīgi meklēt profesionālu palīdzību. “Apmeklējiet neirologu, lai noskaidrotu galvassāpju cēloņus un saņemtu pareizu ārstēšanu. Tikai tā varat uzlabot savu pašsajūtu un kvalitāti dzīvē," uzsver speciāliste.

Profilakse un dzīvesveida maiņa

Neiroloģe arī norāda uz profilakses pasākumiem, kas var palīdzēt samazināt galvassāpju biežumu. "Izmantojiet regulāras fiziskās aktivitātes, veselu uzturu un pietiekami daudz miega," ieteic Balcerbula. “Daudzas reizes vienkārši dzīvesveida izmaiņas var uzlabot situāciju.” Šie padomi ir būtiski ne tikai galvassāpju ārstēšanai, bet arī vispārējai veselības uzlabošanai un dzīves kvalitātes paaugstināšanai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas