• 2024. gada 16. septembris 09:53
  • Diena
  • 5

Stradiņa slimnīcā pirmo reizi Latvijā veikta unikāla operācija pacientam ar retu onkoloģisku saslimšanu

Unikāla operācija Stradiņa slimnīcā

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) šovasar tika veikta unikāla operācija, kas ir pirmā Latvijā pacientam ar retu onkoloģisku saslimšanu - pleiras mezoteliomu. Šis saslimšanas veids ir saistīts ar exozoļu un azbesta iedarbību, un tam ir augsta letalitāte. Šī operācija ir nozīmīgs solis onkoloģijas jomā mūsu valstī, kas liecina par medicīnas attīstību un jauno ārstēšanas metožu ieviešanu.

Pacienta stāvoklis un ārstēšanas pieeja

Pacients, kuram tika veikta operācija, cieta no novārtā atstātā pleiras mezoteliomas gadījuma. Ārstējošais ārsts un viņa komanda uzsvēra, cik būtiski ir agrīnā diagnostika un atbilstoša ārstēšana šādām slimībām. Operācija tika veikta, izmantojot modernās tehnoloģijas un pieeju, kas ļāva efektīvi atbrīvot pacientu no audzēja un uzlabot viņa dzīves kvalitāti.

Diskusijas par pētniecību un medicīnas attīstību

Šī unikālā operācija ir ne tikai klīniski veiksmīga, bet arī uzsver nepieciešamību turpināt pētījumus un izstrādāt jaunas ārstēšanas metodes retajām onkoloģiskajām slimībām. Eksperti vērš uzmanību uz to, ka Latvijā un Eiropā ir jāiegulda vairāk resursu pētniecībā un inovācijās, lai ārstēšanas iespējas būtu pieejamākas ikvienam pacientam.

Nobeigumam

Šīs operācijas veikšana apstiprina Paula Stradiņa slimnīcas vadošo lomu Latvijas medicīnas jomā un nodrošina cerību pacientiem ar retos onkoloģiskajiem saslimšanām. Arvien lielāka uzmanība jāpievērš agrīnai diagnostikai un jauniem ārstēšanas risinājumiem, kas var glābt dzīvības un uzlabot ārstēšanas kvalitāti. Mēs ceram, ka šis solis kalpos par iedvesmu gan medicīnas speciālistiem, gan pacientiem visā Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas