• 2024. gada 16. septembris 17:38
  • NRA
  • 5

Stradiņa slimnīcā pirmo reizi Latvijā veikta unikāla operācija pacientam ar retu onkoloģisku slimību

Stradiņa slimnīca ievieš inovācijas onkoloģijas ārstēšanā

Šovasar Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (Stradiņa slimnīca) tika veikta unikāla, Latvijā vēl nekad neizmantota operācija pacientam ar retu onkoloģisku slimību - pleiras mezoteliomu. Šī ir ievērojama sasniegums, kas pievieno jaunu lappusi Latvijas medicīnas vēsturē un norāda uz progresīvu pieeju onkoloģijas ārstēšanā.

Audzēja rezekcija un intratorakālā hipertermiska ķīmijterapija

Operācijas laikā tika veikta ne tikai audzēja rezekcija, bet arī intratorakālā hipertermiska ķīmijterapija (HITHOC), kas ir vēl viena unikāla procedūra, kas ļauj uzlabot ārstēšanas rezultātus. HITHOC laikā ķīmijterapijas zāles tiek ievadītas tieši krūšu dobumā, un tās tiek uzsildītas, kas veicina labāku audzēja šūnu iznīcināšanu un mazinātu blakusparādību risku.

Pacienta stāvokļa uzlabošana un nākotnes cerības

Šī operācija ne tikai sniedz jaunas ārstēšanas iespējas, bet arī uzlabo pacienta dzīves kvalitāti. Ārsti norāda, ka līdz šim pleiras mezoteliomas pacientiem ārstēšanas opcijas bija ierobežotas, tomēr šāda veida operāciju izpilde var radīt cerību daudziem, kuri cīnās ar šo slimību.

Stradiņa slimnīcas loma inovatīvu ārstēšanas metožu ieviešanā

Stradiņa slimnīca aktīvi strādā pie jaunu un inovatīvu ārstēšanas pieeju izstrādes un ieviešanas, kas attiecīgi paver jaunas durvis sarežģītu onkoloģisko slimību ārstēšanā. Ar šādu operāciju ieviešanu slimnīca apliecina savas spējas sniegt augstākā līmeņa aprūpi un atbalstu onkoloģijas pacientiem Latvijā. Šī notikuma nozīme ir nenovērtējama, un tas ir solis tuvāk efektīvākai un mūsdienīgākai onkoloģijas ārstēšanai, kā arī veidolot cerību tūkstošiem pacientu visā valstī.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas