• 2024. gada 24. jūlijs 13:39
  • Delfi
  • 5

Supo uz Krieviju: Bukaini no "Baltijas Antifašistiem" vaino meitas aizvešanā

Supo uz Krieviju: Aizdomas par nelikumīgu bērna pārvietošanu

21. jūlijā Latvijas Valsts robežsardze ziņoja par satraucošu incidentu, kad vīrietis ar bērnu uz SUP dēļiem šķērsoja Zilupes upi un nelikumīgi iekļuva Krievijas teritorijā. Šis notikums raisījis bažas ne tikai par pārvietoto bērnu drošību, bet arī par iespējamo nelikumīgu bērna aizvešanu ārpus valsts.

Pazūd piecgadīgā Monika Bukaina

Tajā pašā dienā pazuda piecgadīgā rīdziniece Monika Bukaina. Saskaņā ar informāciju no portāla "Bezvests.lv", ir nopietnas bažas, ka Monikas tēvs, Staņislavs Bukains, kuru saista ar prokrieviskajām aktivitātēm, varētu būt aizvedis meitu uz Krieviju. Šīs aizdomas ir nostiprinājušas Valsts policijas (VP) apstiprinājums, ka abi gadījumi ir saistīti savā starpā.

Prokrieviskais aktīvists un tās sekas

Staņislavs Bukains, kuram ir zināmas prokrieviskās aktivitātes, tagad ir kļūst par personas, no kuras tiek gaidīta informācija par meitas atrašanās vietu, uzmanības centru. Atbilstoši likumdošanai, bērna drošība ir prioritāte, un Valsts policija aktīvi izmeklē šo situāciju, lai nodrošinātu Monikas atgriešanos Latvijā.

Iespējamās sekas un sabiedrības reakcija

Šis notikums ir izraisījis plašu sabiedrības interesi un satraukumu par bērnu drošību un nelikumīgu pārvietošanu. Pēdējos gados ir vērojama pieaugusi uzmanība pret iespējamiem bērnu nolaupīšanas gadījumiem, un šī lieta var kalpot kā brīdinājums par nepieciešamību pastiprināt robežas un likumu ievērošanu, lai novērstu līdzīgus incidentus nākotnē. Valsts policija aicina visus, kuri var sniegt informāciju par Monikas Bukainas atrašanās vietu vai Staņislava Bukaina darbībām, sazināties ar iestādēm, lai nodrošinātu meitenes drošu atgriešanos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas