
Svaigas nātres tavā šķīvī - kā tās pareizi sagatavot un pagatavot
Kas ir nātres un kad tās lasīt?
Nātres ir viens no pirmajiem pavasara zaļumiem, kas savas dzīvotspējas pazīmes sāk rādīt, tiklīdz izlīdušas no zemes. Pavasaris ir ideāls laiks, lai tās vāktu, jo līdz tam brīdim tās vēl ir maigas un satur daudz vitamīnu un minerālvielu. Īstā indiāņu pazīme, ka atrastās nātres ir derīgas pārtikai, ir to asie dzeļmatiņi, kas var sāpīgi kož rokās, tāpēc lasot ieteicams izmantot cimdus.Kā pareizi vākt nātres?
Lasot nātres, ir svarīgi pievērst uzmanību ne tikai to izskats, bet arī vākšanas metodei. Vēlams vākt tās no vietām, kur nav netīrās vai piesārņotās. Vislabāk ir izvēlēties jaunas, zaļas un sulīgas lapas, jo tieši tās ir visgaršīgākās un veselīgākās. Nātres var lasīt līdz brīdim, kad tās sāk ziedēt – tad tās kļūst cietākas un mazāk baudāmas.Kā sagatavot un pagatavot nātres?
Pirms nātru izmantošanas ēdienos, tās ir rūpīgi jāsagatavo. Vispirms jānomazgā, lai noņemtu jebkādas zemi vai netīrumus. Pēc tam ieteicams tās pārvārīt karstajā ūdenī apmēram 3-5 minūtes, lai iznīcinātu dzeltenās dzeļmatiņu kožamās īpašības. Pēc šīs procedūras nātres var izmantot dažādos ēdienos: salātos, zupās, sautējumos vai pat uz maizes kā sviestu.Receptes idejas ar nātrēm
1. **Nātu zupa**: Garšīgākā un veselīgākā izvēle ir nātru zupa ar kartupeļiem un sīpoliem. Pievienojiet nedaudz krējuma, lai iegūtu krēmīgu konsistenci. 2. **Sautētas nātres**: Sautējiet nātres ar ķiplokiem un sīpoliem, pievienojot nelielu sāls un piparu daudzumu, lai iegūtu lielisku garnīru zivīm vai gaļai. 3. **Nātu salāti**: Sajauciet vāktās nātres ar gurķiem, tomātiem un dažādām garšvielām, piemēram, citronu sulu vai olīveļļu, lai iegūtu vieglu un atsvaidzinošu salātu variantu. Nātres ir ne tikai garšīgas, bet arī ļoti veselīgas, saturot daudz vitamīnus un antioksidantus, kas palīdz cīnīties ar pavasara nogurumu un uzlabo imunitāti. Tāpēc steidzieties izmēģināt šos zaļumus jūsu nākamajā ēdienreizē!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit