• 2024. gada 24. jūlijs 09:06
  • Delfi
  • 14

Svētā Kristapa aizbildnībā – Rīgā svētīs šoferus un viņu auto

Pasākuma mērķis

Ceturtdien, 25. oktobrī, Rīgā pie Lielā Kristapa skulptūras notiks īpašs pasākums, kura laikā automašīnu vadītāji un viņu transportlīdzekļi varēs saņemt svētību. Šī iniciatīva tiek īstenota, lai attīstītu apziņu par drošu un atbildīgu braukšanu, kā arī godinātu Svēto Kristapu, automobiļu un ceļu aizbildni.

Svētības norise

Pasākumā ikvienam interesentam būs iespēja saņemt svētību gan sev, gan savam auto. Svētības ceremonija sāksies pulksten 15:00, un to vadīs Latvijas Romas katoļu baznīcas priesteris Rihards Rasnacis. Priesteris aicina visus autovadītājus apmeklēt šo unikālo pasākumu, kas, viņaprāt, sniegs garīgu atbalstu un motivāciju ceļotājiem ikdienā.

Svētā Kristapa nozīme

Svētais Kristaps ir pazīstams kā ceļu un ceļu lietotāju aizsargs, un viņš tiek godināts daudzu tautu kultūrās. Šī svētība ir iespēja apvienot gan kristīgās tradīcijas, gan praktiskos aspektus – drošību uz ceļa. Priesteris Rasnacis uzsver, ka šādi pasākumi veicina sabiedrības apziņu par atbildīgu attieksmi pret auto vadīšanu.

Aicinājums apmeklēt

Rīgas iedzīvotāji un viesi aicināti piedalīties šajā svētku pasākumā. Tas ir lielisks veids, kā pavadīt pēcpusdienu un gūt svētību, kas var būt noderīga ikdienas dzīvē. "Atnāciet kopā ar savu auto, izbaudiet šo unikālo pieredzi un stipriniet savu saikni ar garīgajiem principiem," aicina priesteris Rihards Rasnacis. Pasākuma organizatori cer, ka visi interesenti saņems svētību un dosies ceļā mierīgā un drošā garastāvoklī.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas