Svini dzīvi jeb pieci padomi, kā ikdienā kļūt laimīgākam

Optimistiskā attieksme pret dzīvi

Ja palūkojaties apkārt uz saviem draugiem un ģimeni, ir skaidrs, ka dažiem cilvēkiem glāze jau ir līdz pusei pilna, kamēr citu skatījumā tā ir līdz pusei tukša. Šī atšķirība ir viegli manāma ikdienas dzīvē, un daudziem no mums rodas jautājums: kāpēc daži cilvēki ir laimīgāki nekā citi? Sociālpsiholoģe Sonja Ljubomirska uzsver, ka laime ir daļēji saistīta ar mūsu attieksmi un domāšanas veidu.

1. Prakse pateicībai

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā kļūt laimīgākam, ir regulāri izteikt pateicību. Ikdienā rakstiet vai runājiet par lietām, par kurām esat pateicīgi – tas var būt gan par maziem priekiem, gan lieliem sasniegumiem. Pateicība ne tikai uzlabo noskaņojumu, bet arī palīdz novērtēt to, kas jums jau ir.

2. Uzturiet fizisko aktivitāti

Fiziskā aktivitāte ir tieši saistīta ar emocionālo labklājību. Pat ja tas ir neliels ikdienas skrējiens vai joga, fiziskās aktivitātes palīdz izdalīt endorfīnus, kas ir saistīti ar laimes sajūtu. Tādējādi regulāra nodarbošanās ar fiziskām aktivitātēm var ievērojami uzlabot jūsu garastāvokli.

3. Veidojiet ciešas attiecības

Laimīgie cilvēki parasti uztur ciešas attiecības ar ģimeni un draugiem. Veltiet laiku tiem, kas jums ir svarīgi, un attiecību stiprināšana var sniegt dziļāku apmierinātību un laimes sajūtu. Uzticēšanās attiecības var būt jūsu emocionālā atbalsta tīkls.

4. Iesaistieties sabiedriskajās aktivitātēs

Palīdzība citiem un brīvprātīgi darbs var sniegt ne tikai gandarījumu, bet arī palīdzēt attīstīt jaunas iemaņas un paplašināt sociālo loka. Iesaistoties sabiedriskajās aktivitātēs, jūs varat ne tikai darīt labu citiem, bet arī justies laimīgāks, zinot, ka jūsu rīcība ietekmē apkārtējo dzīves kvalitāti.

5. Iemācieties dzīvot šodienā

Daudzi cilvēki ir pārāk koncentrējušies uz nākotni vai nespēj atbrīvoties no pagātnes pārdzīvojumiem. Praktizējiet apzinātību, šodienas vērtēšanu un izbaudiet katru mirkli. Kļūstiet apzināti par savām sajūtām un domām, kas var mazināt stresu un uzlabot jūsu vispārējo dzīves kvalitāti.

Kopsavilkums

Lai kļūtu laimīgāks, ir svarīgi apzināties, ka laime ir izvēle un prasīja pastāvīgu darbu. Arī vienkārši ikdienas ieradumi, kā pateicība, fiziskā aktivitāte un sociālo attiecību stiprināšana, var sniegt ievērojamus rezultatus. Atcerieties – sviniet dzīvi katru dienu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas