• 2024. gada 16. septembris 06:12
  • JAUNS.LV
  • 7

"Tā ir debila kārtība": Jurģis Liepnieks par lielajām algām valsts uzņēmumu vadībai

Jurģis Liepnieks izsaka viedokli par valsts uzņēmumu algām

Rakstnieks Jurģis Liepnieks asi kritizē milzīgās algas, kas tiek piedāvātas valsts uzņēmumu vadībai, nosaucot šo kārtību par "debilu". Viņš norāda, ka jaunizveidotās valsts kapitālsabiedrības vadītājam piedāvātā mēneša alga 9000-10 000 eiro ir neadekvāta, ņemot vērā Latvijas un Baltijas reģionu ekonomisko situāciju.

Mazākas algas pārsteidzoši augstajam līmenim

Liepnieks uzsver, ka šāda alga ir "milzīga" Latvijas kontekstā, kas var radīt jautājumus par to, kādēļ valsts uzņēmumu vadība saņem tik augstas algas salīdzinājumā ar citām nozarēm. viņš aicina sabiedrību būt uzmanīgai, ņemot vērā, ka šādas algas nozīmē lielas atbildības kā arī riskus.

Cerības uz kvalitatīvu vadību

Turklāt Liepnieks pauž cerības, ka, ja tiek piedāvātas šādas ievērojamas algas, tad uzņēmuma vadībā jābūt izcilākajiem profesionāļiem, kas var pamatot šādu atlīdzību. "Atliek vienīgi cerēt, ka tur tiešām tad būs paši labākie, kādus vien mēs vispār varam iedomāties," viņš piebilst.

Sociālās ietekmes noskaidrošana

Šis temats izsauc plašas diskusijas sabiedrībā, jo daudzi cilvēki uzskata, ka algas šādā apmērā var nebūt pamatotas, jo ir jautājumi par valsts uzņēmumu efektivitāti un sniegumu. Liepnieka izteikumi skaidri rada diskusiju par to, cik daudz vajadzētu maksāt valsts sektora vadībai, ņemot vērā sabiedriskās intereses un budžeta ierobežojumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas