Tā nav laba politika, ANO ģenerālsekretāra viesošanos Krievijā vērtē RinkēvičsSabiedrība/Ārzemēs
Foto un virsraksts: Delfi

Tā nav laba politika, ANO ģenerālsekretāra viesošanos Krievijā vērtē Rinkēvičs

Rinkēviča kritika ANO ģenerālsekretāra rīcībai

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien, 23. oktobrī, preses konferencē izteica nopietnu kritiku ANO ģenerālsekretāra Antonija Gutērreša lēmumam nepiedalīties Ukrainas miera samitā, kas norisinājās Šveicē. Rinkēvičs norādīja, ka šāds lēmums ir nekorekti un liecina par sliktu politiku attiecībā uz Ukrainu un tās cīņu pret Krievijas agresiju.

BRICS samita izvēle

Rinkēvičs uzsvēra, ka Gutērreša došanās uz valstu savienības BRICS samitu Krievijā ir ne tikai simboliska, bet arī politiski problemātiska, ņemot vērā pašreizējo situāciju Ukrainā. “Šāda veida apmeklējumi var radīt nepareizu priekšstatu par ANO nostāju attiecībā uz Krievijas agresiju,” sacīja prezidents.

Starptautiskās attiecības un drošība

Valsts prezidents pauda bažas par to, kā šīs ANO ģenerālsekretāra izvēles var ietekmēt starptautiskās attiecības un drošības situāciju reģionā. Rinkēvičs uzsvēra, ka ANO būtu nepieciešams stingri atbalstīt Ukrainu un tās centienus panākt mieru un stabilitāti, nevis piedalīties samitos, kas tiek rīkoti agresora zemē.

Noslēgumā

Rinkēviča izteikumi atspoguļo plašāku satraukumu par ANO lomu un tās politiku attiecībā uz konfliktu starp Krieviju un Ukrainu. Latvijas valsts vadība turpinās uzsvērt starptautiskās sabiedrības atbildību un nepieciešamību nostiprināt atbalstu Ukrainai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas