Tās kastes nav tikai kartons - “BIOR” pētnieks dalās ar faktiem, kas varētu interesēt picas cienītājus

Pētnieka atklājumi par picu kastes sastāvu

Picu kastes kartons nav tikai brūngana celulozes masa, kas sapresēta pareizā formā. Tas satur arī lērumu ķīmisku vielu, kas var nonākt picā un mūsos pašos, platformā “X” ziņo Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" pētnieks Ingus Pērkons.

Kaitīgo vielu ietekme uz pārtiku un veselību

Šīs ķīmiskās vielas var pāriet no picas kastes uz pašu picu, ietekmējot tās sastāvu un, savukārt, cilvēku veselību. Tas ir satraucošs atklājums, kas liek izvērtēt picu iepakojuma izmantošanas riskus.

Rekomendācijas picas cienītājiem

Lai samazinātu potenciālo risku, pētnieks iesaka izvairīties no tiešas kontakta ar picu kartonu vai izvēlēties picas piegādi, kurā iepakojums tiek uzglabāts drošā veidā. Līdz ar to būtu saprātīgi veikt nekādus papildus pasākumus, lai samazinātu potenciālas kaitīgo vielu ietekmi uz savu veselību.

Secinājumi

Šie pētījuma atklājumi liek aizdomāties par picas iepakojuma sastāvu un tā ietekmi uz mūsu ikdienas dzīvi. Būtisks ir ne tikai tas, kas ir iekšā picas kastē, bet arī tas, no kāda materiāla tā ir izgatavota. Lai saglabātu veselīgu dzīvesveidu, ir svarīgi būt informētiem par šādiem pārtikas drošības jautājumiem.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas