• 2024. gada 8. maijs 15:45
  • Delfi
  • 21

Tikai ne saldētu dārzeņu cepējiem" – vēl diskutēs par samazināto PVN ēdinātājiem

Saeimas Budžeta un finanšu komisija turpinās debates par PVN likmes samazināšanu ēdinātājiem

Saeimas Budžeta un finanšu komisija šodien vienojās turpināt debates par iespēju piemērot samazināto PVN likmi sabiedriskās ēdināšanas nozarei. Komisijas vadītājs Jānis Reirs uzskata, ka šāda iniciatīva nebūtu piemērojama lielajām sabiedriskās ēdināšanas ķēdēm, bet varētu ieviest labvēlīgus nosacījumus vietējiem ēdinātājiem.

Augstākā PVN likme izdod nozarei, kas jau cieš no konkurētspējas problēmām

Pašlaik Latvijā sabiedriskās ēdināšanas nozare jau cieš no konkurētspējas problēmām. Augstā PVN likme varētu šo situāciju pasliktināt, jo pieaugošie izdevumi var novest pie cenu paaugstināšanas un klientu skaita samazināšanas.

Samazināta PVN likme varētu veicināt vietējo ēdinātāju attīstību

Ieviešot samazināto PVN likmi sabiedriskās ēdināšanas nozarē, varētu veicināt vietējo ēdinātāju attīstību un sniegt tiem iespēju konkurēt ar lielajām ķēdēm. Tādējādi, klientiem būtu plašāka izvēle un iespēja baudīt dažādus piedāvājumus.

Plānotās diskusijas turpinās nākamajās komisijas sēdēs

Saeimas Budžeta un finanšu komisija plāno turpināt diskusijas par samazināto PVN likmes piemērošanu sabiedriskās ēdināšanas nozarei nākamajās sēdēs. Lēmums par šo jautājumu vēl nav galīgais, taču diskusijas un argumenti turpinās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas