Tradicionālais meksikāņu ēdiens – sautējums čili kon karneRalfs gatavo
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 09:01
  • TV3
  • 5

Tradicionālais meksikāņu ēdiens – sautējums čili kon karne

Tradicionālā meksikāņu delikatese – čili kon karne

Čili kon karne ir ne tikai viens no populārākajiem tradicionālajiem meksikāņu ēdieniem, bet arī gardums, kas ieņem nozīmīgu vietu pasaules virtuves pasaulē. Lai gan pompozi saukta par “meksikāņu sautējumu”, šī maltīte ir kļuvusi par iecienītu izvēli daudzu valstu ēdienkartēs gan ātrās ēdināšanas restorānos, gan mājās.

Ralfs un Martins – ceļojums pa Meksiku no Latvijas

Šajā “Ralfs gatavo” epizodē, Ralfs un Martins dosies ciemos uz zemnieku saimniecību “Zutiņi”, kur viņi iepazīsies ar meksikāņu virtuvi un, protams, sagatavos slaveno čili kon karne. Šāda veida degustācijas ne tikai iepazīstina ar ēdieniem, bet arī ar kultūru un tradīcijām, kas slēpjas viņu pagatavošanā.

Pupiņu daudzveidība Latvijā

Viens no interesantākajiem šīs epizodes aspektiem būs pupiņu dažādība, ko var atrast Latvijā. “Zutiņu” saimniecībā Ralfs un Martins būs pārsteigti par krāsu un formu dažādību, kas izpaužas vietējo pupiņu izaudzēšanā. Latvijas lauksaimnieki ar radošumu un inovācijām spēj radīt patiešām unikālas un garšīgas pupiņas, kas ir ideāli piemērotas būvējamiem ēdieniem, tostarp čili kon karne.

Latvijas un Meksikas garšas sajaukums

Raibās un košās pupiņas, ko Ralfs un Martins izmantos čili kon karne pagatavošanai, pierādīs, ka arī Latvijas produkti var lieliski iederēties meksikāņu virtuvē. Sajaucot vietējos izejmateriālus ar tradicionālajām meksikāņu receptēm, var radīt unikālu garšu, kas sagādās patīkamu pārsteigumu gan pašiem gatavotājiem, gan viesiem.

Noslēgumā

Tiem, kas vēlas iepazīt aromātisko un piesātināto meksikāņu virtuvi, šī epizode piedāvā lielisku iespēju! Iegūstot iedvesmu no “Zutiņu” zemnieku saimniecības un izmantojot vietējās pupiņas, čili kon karne sagatavošana var kļūt par patiesi aizraujošu kulinārijas piedzīvojumu. Neaizmirstiet skatīties, lai uzzinātu jaunas receptes un noslēpumus, kas pavērs ceļu uz jauniem garšu apvāršņiem!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas